Galatasaray'da muhabirine mermi sıkılan DHA, yaşananlara 'gerginlik' dedi

Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü buluşması gaz ve gözaltılarla engelledi, olaylardan kendi muhabiri de etkilenen DHA ise yaşananları 'gerginlik' olarak gördü.

Galatasaray'da muhabirine mermi sıkılan DHA, yaşananlara 'gerginlik' dedi

Bugün İstanbul Galatasaray Meydanı’nda kayıplarının hesabını sormak için 700’üncü kez bir araya gelen Cumartesi Anneleri’nin eylemi yoğun polis saldırısı ve gözaltılarla engellenirken, olaylar sırasında kendi muhabiri de gazlı mermi saldırısına uğrayan DHA’nın yaşananlara uygun gördüğü başlık tepki çekti

Eyleme yönelik polis müdahalesi sırasında röportajlar gerçekleştiren DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya’ya doğru, bir polis, hedef gözeterek gazlı mermi atan tabancasını peş peşe ateşledi. Kaya, sağ bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı.

Kaya, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir milletvekili ile röportaj yapıyordum. Bu esnada bana doğru yönelen çok sayıda mermi sesleri duydum. İki tanesi de sağ bacağıma isabet etti” dedi.

Eyleme yönelik gündüz saatleri boyunca süren ve Kaya’yı da hedef alan polis saldırıları ile sayıları 100’e yaklaşan gözaltılarla ilgili DHA ise abonelerine servis ettiği haberinin başlığında ‘gerginlik’ ifadesini kullanmayı tercih etti.