Gericilerin başka işi yok: 71 yıllık Atatürk heykeline şort dikecekler!

Malatya'da 1947'de yapılan tarihi Atatürk heykeli, 71 yıl sonra gericilere dert oldu.

Gericilerin başka işi yok: 71 yıllık Atatürk heykeline şort dikecekler!

Malatya’da gericilerin şehrin göbeğinde bulunan tarihi Atatürk heykelinin yanında yer alan çıplak genç figürüne şort giydirilmesi talebi karşılık buldu. Türk Ocakları isimli sağcı örgütün Malatya’daki temsilcisi Nadir Günata, Atatürk heykelinin yanında yer alan çıplak genç figürüne şort giydirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söylemişti.

Bunun üzerine, kentte çalışan bir terzi olan Mehmet Ali Yaman, heykele “pantolon veya şort” dikmek için ‘gönüllü’ oldu ve gerekli ölçüleri aldı.

YAKIŞMIYORMUŞ

Yıllardan beri Malatya’nın çıplak heykelle gündeme gelmesinin kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Yaman, “Ben de bir vatandaş olarak dedim ki ne bayrağımızın altına ne de Atatürk’ümüzün yanına bu çıplak heykel yakışmıyor. Eğer heykeltıraşlar ve bu işin uzmanları bu heykele müdahale etmeyeceklerse ben bir terzi olarak bu heykele bir pantolon veya şort dikeyim. Herhangi bir maddi çıkar beklemiyorum. Tek amacım vatandaşlarımız bu heykele utanmadan baksın. Burada Atatürk’ümüze bakmak istiyoruz ama yanında çıplak heykeli görüyoruz. Ben artık bir vatandaş ve terzi olarak bu işe dur demek için elimden geleni yapacağım. Aşağı yukarı ölçülerimizi aldık. Bu işe talibiz” şeklinde konuştu.