Hollywood ünlüleri İsrail ordusuna 60 milyon dolar 'bağışladı'

Aralarında Ashton Kutcher, Pharrell Williams, Gerard Butler ve Katharine McPhee gibi isimlerin bulunduğu ABD'li ünlüler İsrail ordusu için yapılan etkinliğe katılarak devasa para bağışında bulundu.

Hollywood ünlüleri İsrail ordusuna 60 milyon dolar 'bağışladı'

Hollywood ünlüleri, geçen hafta İsrail Savunma Güçleri Dostları Federasyonu’nun (FIDF) İsrail ordusuna yardım için düzenlediği galada toplandı.

Beverly Hilton Otelindeki düzenlenen etkinlikte Ashton Kutcher, Pharrell Williams, Gerard Butler ve Katharine McPhee gibi aktörler ve şarkıcılar aralarında olmak üzere 1.200’den fazla İsrail taraftarı bulundu.

FIDF, etkinlikte 60 milyon dolar topladığını duyururken, en büyük bağışçıların medya patronu Haim Saban ve eşi ile kumarhane patronu Cumhuriyetçi Sheldon Adelson ve eşi olduğunu ve her çiftin 10 milyon dolar “bağış”ta bulunduğunu söyledi.

Kurumun yönetiminde de bulunan Saban, yaptığı “bağış” için “Bu kahramanların arkasında duran hayatımın en büyük onurlarından biridir” ifadesini kullandı.

Toplanan “bağış”ın İsrail askerlerinin ailelerinin “eğitim, sosyal, ekonomik, eğlence, manevi ve kültürel ihtiyaçları” adı altında bir dizi ihtiyacı için kullanılacağı belirtiliyor.