Reklam
Kategoriler: İç Açı

İnce: Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamaz

Reklam

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, olağanüstü kurultay ve imza tartışmalarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

İnce, partide delegelere yönelik baskı, tehdit ve ‘başka şeyler’ olduğunu söylerken “Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamazlar. Bunları partiyi yıpratmak için söylemiyorum” dedi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk‘e konuşan İnce’nin açıklamalarından bir bölüm şöyle:

Olağanüstü kurultay için en yüksek imzayı 548 ile MHP’de Meral Akşener toplamıştı. Bizim topladığımız imza sayısı 600’ün üzerinde. Üstelik baskı, tehdit ve başka şeyler de var. Belediyelerin, kurultay üyeleriyle doğrudan ilgisi var. ‘İşe alırız, partiye bina alırız, ihale veririz’ teklifleri havada uçuşuyor.

‘PARTİYİ YIPRATMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM’

Örnek vereyim: Eskişehir’de parti delegemiz Betül Duman baskılar yüzünden partiden istifa etti. Delege Kemal Yavuz’un son 10 gün içinde bir yakını Odunpazarı Belediyesi’nde işe girdi mi? Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamazlar. Bunları partiyi yıpratmak için söylemiyorum.

‘621 İMZA OLURSA KURULTAY TOPLANMAYACAK MI?’

Siyasi Partiler Kanunu diyor ki: Olağanüstü kurultay isteyenlerin sayısı delegelerin 4’te 1’inden az olamaz. Bu durum CHP’de farklı. CHP delegesinin yüzde 50 artı 1’inden fazla imza toplanması gerekiyor. 623 olunca kurultay toplanacak, 621 olunca toplanmayacak mı? Unutmayalım bu siyasal kurultaydır. Herkes imza sayısına takılıp kalıyor.

‘BÜTÜN PARTİLER KURULTAY YAPIYOR’

Bana dönük eleştiriler arasında, ‘Yerel seçimler var. Olağanüstü kurultayın sırası mı?’ var. İYİ Parti’nin önünde seçim yok mu? Olağanüstü kurultaya gidiyor. AKP’nin, Saadet Partisi’nin önünde seçim yok mu? Kurultay yapıyorlar. Biz neden yapamıyoruz?

‘PARTİ DAHA MI DEĞERLİ?’

Bana dediler ki ‘Cumhurbaşkanı adayımızsın.’ Bana cumhurbaşkanlığını teslim ediyorlar ama partiyi teslim etmiyorlar. Parti, Türkiye’den daha mı değerli? Şunu da söyleyeyim: Asla partiyi mahkemelerde süründürmeyeceğim. Öyle bir derdim yok. Ben CHP’ye bir yol sunuyorum.

‘1000 OY ALIRIM’

Önceki kurultayda aday olduğumda, 126 imzayı bulup bulmadığımın tartışması yapıldı. Hatta 20 oyun bana sayılması için sözde kıyak yaptılar. 126 oy tartışmasının yapıldığı zaman ben delegelerimizden 447 oy aldım. Şimdi, 600 delegemiz adaylığım için imza verdiyse. Alacağım oy sayısı bin civarındadır. Bunu onlar da biliyor.

Reklam

Önceki Haberler

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00
Reklam