Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu

Reklam

İnsan Hakları İzleme Örgütü G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Arjantin’e gitmesi beklenen Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu yaptı. Veliaht Prens Selman’ın Kaşıkçı cinayeti ve Yemen’e operasyonlar nedeniyle tutuklanması istendi.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında Buenos Aires’de federal mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Suudi Veliaht Prens Selman’ın Yemen’de işlenen savaş suçlarında ve Cemal Kaşıkçı’nın da işkence görerek öldürülmesinde rolü olduğunu iddia etti.

Suç duyurusunda, Arjantin Anayasası’nın, insanlığa karşı işlenen suçların dünya genelinde suçun işlendiği yer ve kurbanın uyruğundan bağımsız olarak kovuşturulmasını benimsediği belirtildi.

Dilekçede bu nedenle Suudi Veliaht Prens’in Buenos Aires ziyareti sırasında tutuklanması talep edildi. Clarin gazetesinin konuyla ilgili haberine göre federal mahkeme savcılığı Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesinin Buenos Aires’te kovuşturulup kovuşturulamayacağı konusunu soruşturmakla görevlendirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Arjantin’de suç duyurusunda bulunmasının nedeni Veliaht Prens’in Cuma ve Cumartesi günü sanayi ülkeleri ile gelişmekte olan ülkelerin liderlerinin AB temsilcileri ile birlikte düzenleyeceği G-20 buluşmasına katılacak olması. Suudi Arabistan G20 üyesi ülkeler arasında yer alıyor.

Bu haber en son değiştirildi 27 Kasım 2018 14:50 14:50

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam