İran lideri Ruhani: Protestocuların tamamı dış güçler tarafından yönlendirilmiyor

İran lideri Ruhani, ülkede 4 günden beri süren eylemlerle ilgili "ılımlı" mesajlar verdi.

İran lideri Ruhani: Protestocuların tamamı dış güçler tarafından yönlendirilmiyor

4 günden beri süren, 400’den fazla kişinin gözaltına alındığı ve şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği resmi olarak doğrulanan İran’daki eylemler sürerken, İran’ın lideri Ruhani, eylemlerle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. İran lideri Ruhani’nin, ülkede gerçekleşen eylemler ve eylemcilerle ilgili, “ılımlı” mesajlar vermesi dikkat çekti. Ruhani, ülkesindeki liderlerin eylemcilerin “seslerini dinlemelerini ve bunları fırsata döndürmesi” gerektiğini ifade etti.

“FIRSAT OLARAK GÖRÜLMELİ”

İran lideri Ruhani, ülkede süren eylemlerle ilgili, “Protestocuların tamamı dış güçler tarafından yönlendirilmiyor; içlerinden bir kısmı, problemlerinden ötürü sokağa çıkan insanlar” diye konuştu.

“Son eylemler bir tehdit gibi görünüyor, ancak aslında problemin ne olduğunu göstermesi açısından bir fırsat olarak görülmeli” şeklinde konuşan İran lideri Ruhani, “Protestocuların hepsi yabancı unsurlar tarafından yönlendirilmiyor; içlerinden bir kısmı, problemlerinden ötürü sokağa çıkan insanlar” diye konuştu. Ruhani aynı zamanda vatandaşlarına yaptığı çağrısında, problemi çözmek için birleşmeleri gerektiğini ifade etti. İran lideri Ruhani, “Eğer hepimiz birleşirsek, halkın bizi destekleyeceğinden şüphem yok” dedi.

Ruhani aynı zamanda, “Gerekli olursa, sistemi savunmak için insanlar sokağa dökülür; ancak, bu eleştirileri ve protestoların görmezden gelineceği anlamına gelmez” diye konuştu.