İzmir'deki şehir hastanesi inşaatında çalışan 35 işçi işten atıldı, şantiyede direniş başladı

GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla yapımı süren inşaatta çalışan 35 işçi gerekçesiz, üstelik içeride kalan maaşları da ödenmeden işten atıldı.

İzmir'deki şehir hastanesi inşaatında çalışan 35 işçi işten atıldı, şantiyede direniş başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği ve “müşterisi inşallah çok olacak” diyerek ellerini ovuşturduğu şehir hastanelerinin inşaatları, işçilere yönelik hak gaspları ve sömürü haberleriyle gündem olmaya devam ediyor.

Daha önce Mersin ve Ankara-Etlik’teki şehir hastanelerinin inşaatlarında hak gaspına uğrayan işçiler, bu kez İzmir Bayraklı’da yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatında büyük bir hukuksuzlukla karşılaştı.

GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla yapımı süren inşaatta çalışan 35 işçi gerekçesiz, üstelik içeride kalan maaşları da ödenmeden işten atıldı. Bunun üzerine işçiler haklarını almadan şantiyeyi terk etmeme kararı kaldı.

Konu ile ilgili bugün İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

GAMA ve Türkerler Holding’in ortaklığıyla devam etmekte olan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesinde 35 inşaat işçisi bugün hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartıldı.

Hastane şantiyesinde aylardır çalışan inşaat işçilerini ansızın işten çıkartan patronlar işçi arkadaşlarımızın içeride kalan maaşlarını da ödememektedir.

Sendikamızın yöneticileri bugün şantiyeye giderek işçi arkadaşlarımızı ziyaret etti, işçi arkadaşlarımız ücretler ödenene kadar şantiyeden çıkmama kararı aldı.

Tüm haklarımız ödenene kadar şantiyeyi terk etmeyeceğiz!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI