Reklam
Kategoriler: İç Açı

KHK ile ihraç edilen Mehmet Sarı 1 yıl sonra okulunun önünde öğrencileriyle buluştu

Reklam

52 haftadır İstanbul’da “işimizi geri istiyoruz” diyerek direnen Mehmet öğretmen için öğrencileri ve velileri, onun bugünkü eylemine yoğun ilgi gösterdi. Mehmet öğretmenin, “bu karanlık süreç elbet bitecek ama bittiğinde sorumluluk sahibi herkes aynanın karşısında kendini nasıl hissedecek acaba? ” diyerek seslenmesi, siyasi iktidara bir gönderme ve velilere de bundan sonraki süreçte mücadeleye daha fazla omuz vermeleri açısından etkileyici oldu.

İstanbul’da OHAL ihraçlarına karşı direnen emekçilerden Mehmet Sarı, ihraç edildiği Vasfı Rıza Zobu İlkokulu önünde öğrencileri ve velileri ile 1 yıl sonra tekrar buluştu.

Polis okulun önüne yığınak yaparak sokak dersini engellemeye çalıştı; fakat desteğe gelenler ve veliler ile birlikte engelleme girişimi boşa düşürüldü. Polis basın açıklamasını okumak ve ona göre karar vermek isterken, dövizlerin ve pankartların da indirilmesini istedi.

Kamu emekçisi ve destekçileri bunu kabul etmeyerek polise geri adım attırdı. Daha sonrasında Mehmet Sarı polisin engelleme girişimini teşhir ederek sokak dersine başladı.

‘Özgürlük’ konusunun işlendiği derste, insanlık tarihinden örnekler veren Sarı, “Atalarımız bizlerden daha özgürdü. Daha sonrasında ise özgürlük mücadelesi devam etti” dedi. Spartaküs örneğini veren Sarı, çevredekilere “Siz Spartaküs olsaydınız özgürlük için savaşmayı mı, yoksa köle olarak daha uzun yaşamayı mı tercih edersiniz” diye sordu.

Konuşmasında son olarak “Spartaküs gibi bugün de özgürlük için mücadele etmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu zulüm son bulmaz ise seneye 7 Şubat’ta yine burada olacağız, bu sefer daha güçlü olacağız” ifadeleriyle dersi sonlandırdı.

Bu haber en son değiştirildi 7 Şubat 2018 22:08 22:08

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam