Kılıçdaroğlu: Kurultayda demokrasi anlayışını Türkiye tarihine yeniden yazdık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu gerçekleşen tartışmalı CHP Kurultayı için "Demokrasi şöleni gerçekleştirdik" dedi.

Kılıçdaroğlu: Kurultayda demokrasi anlayışını Türkiye tarihine yeniden yazdık

Hafta sonu yapılan CHP 36. Olağan Kurultayı’nda yeniden CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü şartlarda biz bir demokrasi şöleni gerçekleştirdik.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

CHP KURULTAYI

CHP’yi yönetenler atma ile değil, seçim ile iş başına gelirler. Dolayısıyla CHP’yi diğer partilerle de karıştırmamak gerekiyor. Bugün için bu olağanüstü şartlarda biz bir demokrasi şöleni gerçekleştirdik. Bu kurultayın kısa açış konuşmasında da yaptığım gibi, sayın Deniz Baykal tedavi görüyor. Bütün vatandaşların Deniz Baykal’a şifa dilekleri var. İnşallah kısa süre içinde aramızda olur. Hapiste bir milletvekili arkadaşımız var. Sayın Enis Berberoğlu. Önde bir koltuğu onun için boş bıraktık. Ayrıca ilk kez, Parti Meclisi’ne bir onur üyesi seçtik. Bütün delege arkadaşlarımın oyları ile onur üyesi de sayın Enis Berberoğlu oldu.

“PM’YE BAŞVURU SAYISI GÜZEL”

Hiçbir partide olmayan, en küçük ilçeden en büyük ile kadar her aşamada seçimle gelmiş, kurultayda da genel başkanları seçimle seçilmiş bir parti, demokrasi anlayışını Türkiye tarihine yeniden yazdık. Bazen şu eleştiriler geliyor, PM’ye şu kadar başvuru olur mu diye? 488 arkadaşımız başvurmuş. Bu güzel bir şey. Bunun önü açıksa hiçbir sorunumuz yok.

“BİR GENÇ GELDİ YANIMA”

Kurultayda bir gıda zehirlenmesi de yaşandı. Ben o akşam arkadaşlarımı ziyarete gittim. Bir genç geldi yanıma, dedi ki; “Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın hayranıyım. Bizim askerlerimiz Afrin’de El Bab’da şehit oluyor, 3.5 milyon Suriyeli var, onlar neden gitmiyorlar? Sen bunu neden dillendirmiyorsun? Suriyeliler birinci sınıf vatandaş” dedi. Ben bunları dillendirdim, senin hayran olduğun Recep Tayyip Erdoğan saldırdı dedim.

“ESAD’LA TEMASA GEÇİLMELİ”

Suriye’de gerçek anlamda söz sahibi olmak istiyorsak, olaylar sonlandıktan sonra gerçek anlamda aktör olmak istiyorsa, Esad’la temasa geçmeli. Suriye’nin toprak bütünlüğünü biz de onlar da savunuyorlar. Kiminle sağlayacağız. Suriye’nin sahibi belli. İleride önüne diz çökmeden bugünden arkadaşlarını görevlendir, gitsinler, temasa geçsinler. Bu hem bizim hem Suriye’nin çıkarına hizmet eder.