Kılıçdaroğlu patronlardan vazgeçemiyor: Boyner ve Koç'tan sonra Sabancı....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İBB adayı için patronlar arasında arayışına devam ediyor.

Kılıçdaroğlu patronlardan vazgeçemiyor: Boyner ve Koç'tan sonra Sabancı....

Yerel seçimlere “sağın dili”ni kullanarak girme hazırlığı yaptığı belirtilen CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için patronlar arasından arayışı sürüyor.

Daha önce işadamı Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in nabzını yokladığı bilgisi gündeme gelen Kılıçdaroğlu’nun şimdi de Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka’ya kancayı taktığı ileri sürüldü.

İddiayı köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, “İstanbul için Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki isim, Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka imiş. Fakat Kemal Bey’in etrafındakiler, ‘Etme, eyleme… Bu ikinci bir Ekmeleddin vakası olur. Bu kişiyi tanıtmak için bile en az iki sene gerekir. Yapma bunu. Bu olacağına Muharrem İnce olsun’ diyorlarmış” ifadelerini kullandı.

Tamer Saka sırasıyla Arthur Andersen ve Ernst & Young, Kibar Holding gibi şirket ve gruplar ile TÜSİAD ve ATC (Amerikan Türk Konseyi) gibi patron örgütlerinde yöneticilik yaptı.

2014 yılından beri Kibar Holding CEO’luğu görevini yürüten Saka, 2 Nisan 2018’de Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı’na getirildi.