Kılıçdaroğlu'ndan 'geniş ittifak' çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'ndan 'geniş ittifak' çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimleri öncesi gösterecekleri adaya ilişkin, “Tüm siyasi partilere sesleniyorum; Biz CHP olarak her türlü özveride bulunmaya hazırız, ülkemizi seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MECLİS’TEKİ KAVGA

Dün 23 Nisan’dı…TBMM’nin açıldığı tarih. Ben açılış konuşması yaparken iktidar kanadından rahatsızlık duyuldu. Neden rahatsız oldular biliyorum. Ben Meclis’i savunuyorum onlar tek adamı savunuyor. Ben Gazi Meclis diyorum onlar aksak Meclis diyorlar. Ben her kesimin Meclis’te temsil edilmesini istiyorum onlar engellemek istiyorlar.

15 Temmuz darbeyi fırsata çevirerek 20 Temmuz’da sivil darbe yapmanın kötü olduğunu söyledim, kızdılar. Biz 15 Temmuz darbe girişimine karşı nasıl yüreklilikle karşı olduysak 20 Temmuz’a da aynı şekilde karşı olacağız. Önümüzde seçimler var 24 Haziran parti seçimi değil. Bu seçimler kişisel koltuk arayışı seçimleri değildir. Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir. Kişisel hiç bir beklentim yok benim derdim ülke. Aylığım var oturuyorum, çocuklar büyüdü.

İTTİFAK ÇAĞRISI

Devleti kirlettiler devlette adalet yok. Adalet kalmadı. Adalet mülkün temelidir. Adaleti yok ederseniz devleti çökertirsiniz. Biz geniş bir ittifakı kurmak zorundayız. Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönmek için birlikte mücadele etmek zorundayız. Tüm siyasi partilere sesleniyorum; Biz CHP olarak her türlü özveride bulunmaya hazırız, ülkemizi seviyoruz.

24 HAZİRAN

Haziran ayında hepimize görev düşüyor. Bugün hava güzel eğlenelim, tatile gidelim öyle bir lüksümüz yok. Vatanını, bayrağını savunan herkes sandığa gidecek. Ben Gazi’nin kurduğu bu devleti korumak için onurumla, gururumla oyumu verdim diyecek. Haziran ayı kiraz ayıdır, aydınlığın çok olduğu bir aydır. Haziran ayı beklentilerin gerçekleşeceği aydır, diktatörleri gönderip demokrasiyi getireceğimiz aydır, Haziran’a çok iyi hazırlanacağız.”

15 VEKİL TRANSERİ

“Biz ezber bozduk. 15 vekilimiz İYİ Parti’ye geçti. Kümeste yakalanan tilki gibi hepsi saldırmaya başladı. Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş, sen beni tanımıyorsun? Sen kumpas yapacaksın, ben gözlerimi kapactacağım. Yemezler arkadaş, yemezler. Ayarları bozuldu, her türlü hakareti yapıyorlar. Benim gibi düşünmeyenle oturup çay kahve içebilmeliyim. İstedikleri gibi saldırsınlar, yemezler. Bu kararı neden aldık? Tarihsel süreçteki CHP’nin rolünü o zat öğrensin diye anlatıyorum. Kimse siyasi yasaklı olmasın. Beyefendi unutmuş herhalde. Ben muhtar olamazdım diyordu, sana o yolu kim açtı. CHP açtı, seni sevdi için değil, demokrasi için açtı.”