Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması: 'Belediye başkanı bizden olur, başkan yardımcısı İYİ Parti'den olur'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampta milletvekillerine yönelik olarak "İllerinizde İYİ Parti ile konuşun. Bize destek verirlerse memnun oluruz. Belediye başkanı bizden olur, başkan yardımcısı İYİ Parti'den olur" dediği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması: 'Belediye başkanı bizden olur, başkan yardımcısı İYİ Parti'den olur'

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yerel seçimlerde yapılacak ittifak için ‘İYİ Parti’ ve HDP ile görüşeceklerini açıkladı.

CHP’nin Abant’ta düzenlediği parti kampında konuşan Özkoç, “Yasal bir ittifak söz konusu olmadığı için burada milletin ittifakı, parti tabanlarının ittifakı gerekiyor.”

CNN TÜRK’ten Ünal Kaya haberinde, ‘İYİ Parti’li bazı isimlerin CHP ile temasa geçtiği ve resmi olmayan görüşmelerde yerelde ittifakın nasıl sağlanacağına yönelik CHP’lilerle görüş alışverişinde bulunulduğu iddialarına yer verdi.

Cumhuriyet ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampta milletvekillerine yönelik olarak “İllerinizde İYİ Parti ile konuşun. Bize destek verirlerse memnun oluruz. Belediye başkanı bizden olur, başkan yardımcısı İYİ Parti’den olur” dediğini yazdı.

Özellikle İstanbul için ise CHP ile HDP arasında bir ittifak görüşmesi beklendiği yazıldı.