'Kurultay talebinizden vazgeçin' diyen CHP il başkanlarına, Gaye Usluer'den ilk yanıt

CHP'de yönetime muhalif delegelerden PM Üyesi Gaye Usluer de il başkanlarına tepki göstererek, "İl başkanlarının iradesi delegelerinin üzerinde değildir" dedi.

'Kurultay talebinizden vazgeçin' diyen CHP il başkanlarına, Gaye Usluer'den ilk yanıt

Olağanüstü kurultay tartışmalarının partiyi yıprattığını ve yerel seçime odaklanmak gerektiğini açıklayan CHP il başkanları bugün Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. İl başkanları yerel seçimleri işaret ederek, “Kurultay taleplerinizden vazgeçin” dedi. CHP’de yönetime muhalif delegelerden PM Üyesi Gaye Usluer de il başkanlarına tepki göstererek, “İl başkanlarının iradesi delegelerinin üzerinde değildir” dedi.

CHPde, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de arasında bulunduğu 59 il başkanı ortak açıklama yaparak “Kurultay taleplerinizden vazgeçin” çağırısında bulundu.

Yapılan ortak açıklamada, olağanüstü kurultay için başlatılan imza kampanyasına karşı il başkanları, delegelere “Kurultay taleplerinizden vazgeçin” dedi.

“Kurultay talebinizden vazgeçin” diyen CHP il başkanlarına, CHP PM Üyesi Usluer’den ilk yanıt

CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, “1 ayda seçim analizini niye yapamadık? Neleri yapmamız gerektiği, neleri değiştirmemiz gerektiği konusunda yol haritamızı belirlememiz gerekir. İl başkanları delegelerin üzerine açıklama yapamazlar. Yarısı kurultay delegesi olmayan il başkanlarının iradesi delegelerinin üzerinde değildir. Hegamonya açıklamasıdır. Bu kurultayın yapılmama isteği, mevcut hegamonik yapının bozulmaması isteğidir. Bizler değişime daha açık, değişimden korkmayan kişileriz. Bu açıklamanın gerçeği dile getirmekten ziyade, mevcut yönetimin bozulmaması içindir” dedi.