Melih Gökçek'ten canlı yayında dinozor çıkışı: Kahkahalarla gülünmesini anlamıyorum

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Melih Gökçek'ten canlı yayında dinozor çıkışı: Kahkahalarla gülünmesini anlamıyorum

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Gökçek, Ankara’da belediye başkanlığı döneminde yaptırdığı ‘dinazor’ heykellerine ilişkin yapılan yorumlara “İftihar mı etmeniz lazım yoksa gülmeniz mi lazım’ sözleriyle tepki gösterdi.

Gökçek yaptığı açıklamada, “Ankara’da yaptığım dinazor parkını gezdirmek isterdim. İçinde 250 dinozor var. Dinazor kafe, sinema var. Rekorlar kitabına girecek hareketli bir dinazorumuz var. Yani bir Ankaralı olarak dinazora kahkahalarla gülmek bana tuhaf geliyor” sözleriyle programdaki gazetecilere tepki gösterdi.

‘Özhaseki’yi destekleyeceğim’

Melih Gökçek, Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Gökçek seçimlerde Özhaseki’yi destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin soruya “Özhaseki için elimden gelen çabayı göstereceğim. Onun belediye başkanı olmasından dolayı gurur duyarım. Bana düşen ne görev varsa hepsini yerine getiririm. Özhaseki’yiAnkaraya getirmek ittifak mensubu herkesin boynunun borcudur.” cevabını verdi.

‘Osman’ın adaylık için resmi bir başvurusu olmadı’

Oğlu Osman Gökçek’in adaylık başvurusu iddialarını da yanıtlayan Melih Gökçek, ”Osman’ın belediye başkan adaylığı için herhangi bir resmi müracaatı yoktur. Osman, 15 Temmuz’da görev verilmediği halde canlı yayına çıkan tek kişi. Bütün seçimlerde arkadaşlarıyla on bin kişilik toplantılar yapan bir kişi. Yani durumdan görev çıkartan birisi. Görev verilse de verilmese de partisi için her türlü fedakarlığı yapar. Sayın Cumhurbaşkanı Osman’a bir görev verir mi vermez mi bilemem. Verilirse şeref duyarım Başka bir söyleyeceğim bir şey yok. ” ifadelerine yer verdi.

‘Mansur Yavaş kim? Turistler için tuvalet dahi yapmamış’

Mansur Yavaş’a ilişkin yorumlara da yer veren Gökçek ”Özhaseki’nin gençliği ülkücüdür. Mansur Yavaş kimdir? İki dönem belediye başkanlığı yapmış ama turistler için bir tuvalet bile yapmamıştır. Böyle bir belediye başkanını siz nasıl Özhaseki ile karşılaştırırız.” dedi.