Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar çıktı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde adliyeye götürüldü. İfadeleri alınan Akpınar ve Gezen mahkemeye sevk edildi.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bedelini ödeyecekler” demesi sonrası haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen bu sabah gözaltına alınarak polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı.

Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Metin Akpınar, sivil aracına bindi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı’na götürülüyor.

Müjdat Gezen de gözaltına alındı

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen, Anadolu Adalet Sarayı’na götürülüyor. Gezen’in Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Müjdat Gezen, ifadesi alınmak üzere  Anadolu Adalet Sarayı’na götürülüyor.

OdaTV’ye konuşan Müjdat Gezen “Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan’a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum” dedi

ADLİ KONTROL KARARI

Savcılıkta ifadeleri alınan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 8’er dakika süren mahkeme safhasının ardından iki isim hakkında da karar çıktı. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı verildi. Gezen ve Akpınar her hafta karakola giderek imza verecek..