"Mühürsüz oy iç savaş tehlikesi yaratır"

CHP’li Dursun Çiçek, mühürsüz oyların geçerli kabul edilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili olarak ‘iç savaş tehlikesi yaratır’ uyarısında bulundu.

AKP ve MHP, CHP’nin ittifak ve seçim mevzuatında değişiklik öngören yasa önerisinin TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmelerinin pazartesiye kadar ertelenerek raporlarının değerlendirilmesi istemini kabul etmedi. Komisyonda görüşmelerine devam edilen yasa önerisi dün kabul edildi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan‘ın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin düzenlemeyi eleştirerek, Türkiye için en tehlikeli durumun iç savaş tehdidi olduğunu vurguladı. Çiçek, “Olasılığın en yüksek olduğu tarih ne yazık ki seçim akşamıdır. Vatandaşın sandığa gittiği bir ortamda bunun seçim sonuçlarına yansımadığını düşünmesi bu hassasiyetin en önemli noktasıdır. Yapılmak istenen düzenlemeler, bu tür hassasiyetleri kaşımak isteyenlere, ülkede kargaşa yaratmak isteyenlere imkân veren düzenlemelerdir” görüşünü dile getirdi.

“SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SEÇİMLER GELİYOR”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde oyların aynı zarfa konulmasını eleştirerek, bunun fiilen ‘kuvvetler birliği’ne getireceğini söyledi. Üstündağ, “Seçmen fişleniyor, sandıklar taşınıyor, seçmenler taşınıyor. Bazı yerlerde kimin nasıl oy kullandığını tespit etmek için bazı yerlerde kendi seçmenlerini gizlemek için düzenleme yapıyorlar. Seçim güvenliği ortadan kaldırılıyor, şaibeli seçimler, silahların gölgesinde seçimler geliyor” dedi.