'Noel Baba heykelini nereye koyacağımızı bilemedik'

10 yıl önce Demre Meydanı'na dikilen Noel Baba Heykeli ortadan kaldırıldı.

'Noel Baba heykelini nereye koyacağımızı bilemedik'

Antalya’nın Demre İlçesi’nde Demre Meydanı’na yerleştirilen Noel Baba Heykeli’nin meydan çalışmaları kapsamında depoya kaldırıldı, ancak çalışma bittikten sonra yerine konmadı.

Ankaralı heykeltıraş Necdet Can tarafından 2008 yılında yapılarak Antalya Demre Meydanı’na yerleştirilen ‘Demreli Noel Baba Heykeli’nin geçen sene ocak ayında başlayan meydan çalışmaları kapsamında depoya kaldırılıp bir daha yerine konulmadı.

‘KİLİSEYİ YIKIN’

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla yapılan dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılan heykelin depoda tutulmasına tepki gösteren Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, “Söz konusu eserin Noel Baba’yı tam anlamıyla yansıttığını düşünmüyoruz. Ancak hiçbir sanat eseri depoda bekletilmemeli” dedi.

Bazı çevrelerin Noel Baba figüründen rahatsızlık duyduğunu savunan Karabulut, “Noel Baba’yı dini bir figür haline getirip toplumdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Heykellerin saklanması da işte bu yüzden. Biri depoda, biri kilisenin içinde tutuluyor. O kadar rahatsızlık duyuyorlarsa Aziz Nikolas (Noel Baba) Kilisesi’ni de yıksınlar” diye konuştu.

‘HEYKEL DEPODA’

Noel Baba heykelinin nerede olduğuyla ilgili konuşan AKP’li Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise şu bilgiyi verdi: “Heykelin kaybolduğu falan yok. İyi bir yer bulup koyacağız heykeli. Şu an belediyeye ait depoda tutuluyor. Nereye koyacağımızı belirlemedik. Uygun bir yere koymaya çalışacağız.”