Reklam
Kategoriler: İç Açı

Patronlardan OHAL açıklaması: Aslolan sistemin tıkır tıkır işlemesidir

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün bir kez daha patronlara seslendiği konuşmasında, OHAL sayesinde grevleri engellediklerini söylemiş, “Bir tane fabrikada grev var mı?” diye sormuştu.

Erdoğan’ın işçi düşmanlığını açıkça ortaya koyan sözlerine ilişkin bugün Türkiye’nin en büyük patron örgütü TÜSİAD’dan yorum geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir seminerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KONSENSÜS İÇİNDEYİZ”

Erdoğan’ın “İş adamlarımız çıkıp da bize ‘OHAL’in kalkması gerekiyor’ diyorsa bu bizi üzer” sözleri hatırlatılarak patronların OHAL’e bakış açısının ne olduğuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Erol Bilecik, “Devleti yönetenlerimiz, sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu konularda bütün hassasiyetiyle bu konuları gündeme getirdikleri konusunda en ufak bir şüphemiz yok” dedi.

OHAL uygulamasının devamına ilişkin gerekçelerden biri olarak öne sürülen ‘terörle mücadele’ konusunda Hükümet’le tamamen ‘konsensüs’ içinde olduklarını belirten Bilecik “O bakımdan OHAL koşullarının bir kanun maddesiyle bir Fransa örneği olabilir; ya da kendimize özgü bir yapısı olabilir. Bu noktalarda ‘farklı bir değişime uğrayabilir mi’ noktasında görüşlerimizi ifade ediyoruz. İki gözümüzün biri ekonomidedir biri de dış politikadadır. Böyle baktığımız zaman dış ilişkilerden zaman zaman gelen sese bizim dikkat etmemiz gerekir. Buradaki eleştirilere kulak vermemiz gerekiyor. Ama kendi doğrularımızı bulmak kaydıyla…Yani aslolan iyi ve güçlü bir küresel rekabette güçlü bir Türkiye yaratmaktır. Bunun koşulları da ‘dünyada daha iyi algısı olan bir Türkiye’ yaratmaktır.” dedi.

“GREV İFADESİ OLMASA DA OLUR”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘OHAL sayesinde fabrikalarda greve anında müdahale ediyoruz’ dedi. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” şeklindeki bir soruyu Erol Bilecik şöyle yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemek istediği biraz daha farklı bir şey. Toplam demokrasi boyutuna ve bütün bunun bileşenlerine bakıldığı zaman grev de tabii ki bir hak. Ama aslolan şu; iyi ekonomiyi besleyen ana noktalarına bakıldığı zaman işvereniyle işçisiyle bütünlüktür. Topyekün bakıldığında umuda koşan, iyiliğe koşan ve güçlü bir işdünyası ekosisteminin tıkır tıkır çalışmasıdır. Yani grev hakkının bu noktalardaki ifadesi olmasa da olur diye düşünüyorum.”

http://gazetemanifesto.com/2018/04/24/erdogandan-kilicdarogluna-hic-vakit-kaybetme-gel-aday-oluver/

Bu haber en son değiştirildi 25 Nisan 2018 23:59 23:59

Reklam

Önceki Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56
Reklam