Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Pompeo Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili ses kayıtlarını dinlemeyi reddetti

Reklam

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, ABD’nin Suudi Arabistan’la olan anlaşmalarının zarar görmemesi için Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarını dinlemeyi reddettiği ileri sürüldü.

ABD menşeli Fox News yayın kuruluşunun ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Kaşıkçı soruşturması kapsamında temaslarda bulunmak üzere geçen hafta Türkiye’ye gelen ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel’in cinayetle ilgili ses kayıtlarını dinledi, ancak Pompeo bu ses kayıtlarını dinlemeyi veya dökümlerini görmeyi reddetti.

POMPEO ANLAŞMALAR BOZULMASIN DİYE SES KAYDINI DİNLEMEDİ

Haberin dayandırıldığı kaynak, “ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin sahip olduğu ses kayıtlarını dinlemesi için CIA Direktörü’nü gönderdi ancak Pompeo kasıtlı olarak kaseti dinlemedi. Niye? Çünkü Pompeo bu ses kayıtlarını dinleseydi bir açıklama yapmaya mecbur kalacaktı. Ama hiç kimse CIA Direktörü’nün bir şey söylemesini beklemeyecekti” ifadelerini kullandı.

Kaynak, bu durumun çok şey ifade ettiğini belirterek, “Anlaşmalar kesilecek, imtiyazlar yapılacak, (Suudi) Krallık’ta cezai soruşturmalar başlayacak, cezalar uygulanacak ve bu hiç basit olmayacak. Çünkü Türkler tüm kartları elinde tutuyor” dedi.

Haberde kaynağın açıklamalarına dayanılarak, “Washington ve Riyad arasında imzalanan herhangi bir anlaşma ya da imtiyaz Ankara’nın aleyhinde ise veya Türklerin hoşlanmadığı şeyler söylenirse Türkiye kaseti kamuoyuna sunabilir ve kıyamet kopar” değerlendirmesinde bulunuldu.

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam