Pompeo: Rusya'ya karşı yumuşak siyaset artık bitti

CIA Direktörü Mike Pompeo'nun, ABD Senatosu'nda yapacağı konuşmada Rusya'ya karşı "yumuşak politika devrinin bittiğini" söyleyeceği belirtildi

Pompeo: Rusya'ya karşı yumuşak siyaset artık bitti

CIA Direktörü Mike Pompeo’nun ABD Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili Senato’da yapılacak oturumda ”Rusya’ya karşı yumuşak siyaset artık bitti” açıklamasını yapacağı öğrenildi.

Sputnik‘in aktardığına göre, Trump tarafından ABD Dışişleri Bakanı atanan Pompeo’nun bununla ilgili bugün başlayacak Senato’daki onay sürecinde vereceği ifade basına sızdı.

‘PUTİN’E BEDEL ÖDETECEK EYLEMLER LİSTEMİZ UZUN’

Buna göre Pompeo ”Rusya, saldırganlığına yönelik yıllardır sürdürülen yumuşak politika sayesinde saldırgan şekilde hareket etmeye devam ediyor. Bu (yumuşak politika), artık sona erdi. (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’e bedel ödetmek için ABD yönetiminin yapacağı eylemlerin uzun bir listesi var” diye konuşacak.

Trump yönetiminin en ‘şahin’ isimlerinden olduğu yorumları yapılan Pompeo, sözlerine şöyle devam ettirecek:

”Trump yönetiminin eylemleri, Başkan’ın ulusal güvenlik stratejisinin haklı olarak Rusya’yı ülkemize tehdit olarak tanımladığını net biçimde gösteriyor. Rusya ile ilgili diplomatik çabalarımız bunun zorlu bir iş olduğunu kanıtlayacak, ama Moskova ile geçmiş ihtilaflarda olduğu gibi (diplomatik çabalarımız) devam etmek zorunda.”