Putin ve Erdoğan'ın 'restoran'da yiyeceği etin menşeyi belli oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Beni restorana davet edecektiniz hani?, restoranda Rus malı et ürünleri de olacak" 'şaka'sı gerçek oldu.

Putin ve Erdoğan'ın 'restoran'da yiyeceği etin menşeyi belli oldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Beni restorana davet edecektiniz hani?, restoranda Rus malı et ürünleri de olacak” ‘şaka’sı gerçek oldu.

Putin’in bu ‘şaka’sının, aslında şaka olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, Türkiye’nin Rusya’dan sığır eti almaya başladığını, kümes hayvanı etinin alımı için ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

BRICS Zirvesi kapsamında Güney Afrika’da bir araya gelen Putin ve Erdoğan arasında geçen diyalogta, Putin “Beni restorana davet edecektiniz hani?” diyor, Erdoğan ise “ettim” diye cevaplıyordu. Bunun üzerine Putin “Ama şu konuda anlaşmıştık. Bizim et ürünlerimizi ülkeye alacaksınız, o zaman o restoranda Rus malı et ürünleri de olacak diyebilirim” diye devam ediyordu. Erdoğan ise Putin’e “Memnuniyetle, sizleri öncelikle bekliyorum. Dönüşten sonra bu işi halledersek iyi olur. Fazla geciktirmeyelim” diye yanıtlıyordu.