Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye'de kimyasal silah provokasyonu bugün başlayacak

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib'te kimyasal silah provokasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye'de kimyasal silah provokasyonu bugün başlayacak

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib’te kimyasal silah provokasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Konaşenkov teröristlerin İdlib’te gerçekleştirmeyi planladıkları kimyasal silah provokasyonu için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Tahrir el Şam örgütü, Türkistan İslam Hareketi ve Beyaz Miğferler grubu liderlerinin kimyasal saldırı provokasyonunda koordine olmak için dün bir araya geldiğini açıkladı.

Konaşenkov, “Grup liderlerinin görüşmesinde Suriye ordusu tarafından sivillere karşı Cisr eş Şuğur, Serakab, Taftanaz ve Sarmin bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı mizansenlerinin videolarının senaryoları üzerinde anlaşıldı.” açıklamasında bulundu.

Provokasyonda yer alacak tüm tarafların 8 Eylül akşamında hazır olmasını beklediklerini ifade eden Konaşenkov “Teröristlerin İdlib’deki provokasyona başlaması için sinyal, ‘Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından’ gelecek talimat olacak.” dedi.

‘İngiltere’nin denizaltı füzesi harekete geçti’

Rus basınında yer alan haberlere göre İngiltere’den de İngiliz Kraliyet Donanması’na ait Talent nükleer denizaltısının harekete geçtiği ifade edildi. Rus basınının İngiltere’nin yurtdışındaki donanma faaliyetlerini gözlemleyen kaynakları, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait Talent nükleer denizaltısının, bugün 10 kruz füzesi ile birlikte Cebelitarık Boğazı’ndan geçtiğini bildirdi.