Şengal'e operasyon hazırlığı: Yeni yol ve karakollar inşa ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'in ardından Şengal’e de operasyon yapmaya hazırlanıyor.

Şengal'e operasyon hazırlığı: Yeni yol ve karakollar inşa ediliyor

Irak hükümeti ile ortaklaşa düzenlenmesi beklenen olası bir Şengal operasyonu öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı askeri güçlerin, Erbil’in kuzey doğusundaki Soran kasabasına bağlı Aşme köyü civarındaki hakim tepelere de konuşlanmış durumda olduğuna dair bilgiler geliyor bölge kaynaklarından.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, başkent Erbil’e bağlı Sidekan nahiyesinin yöneticilerinden İhsan Çelebi, Erbil merkezli Rudaw televizyonuna yaptığı açıklamada bölgede TSK’nın en az bin askerinin bulunduğunu aktardı.

TSK’nın bölgeye ulaşım amacıyla yeni yollar inşa ettiği de belirtildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Samanlı (Mavan) köyünden, Erbil’e bağlı Soran kasabasının kırsal kesimlerine askeri yolların inşasının devam ettiğini belirten yerel kaynaklar, TSK’nın operasyonlarının sürdüğü Soran ve Sidekan nahiyelerinin kırsal alanlarında 3 yeni askeri karakolun inşa edildiğini söyledi.

Aşme köyünden Serbaz Kerim, askerlerin son günlerde yol inşa etmeye başladığını belirtirken, inşa edilen yollar aracılığı ile bölgedeki TSK karakollarına tank ve zırhlı araçların nakliye edildiğini söyledi.