Tepkilerin ardından Diyanet'ten 'Fetva bizim işimiz' açıklaması

Son dönemde ilahiyatçıların verdiği skandal 'fetva'lar büyük tepki çekince Diyanet İşleri Başkanı, "Dünyada en doğru bilgiyi kendilerinin verdiği" iddiasında bulundu.

Tepkilerin ardından Diyanet'ten 'Fetva bizim işimiz' açıklaması

AKP gericiliğinden aldıkları cesaretle son dönemde sarfettikleri akla, gerçeğe ve laikliğe aykırı sözlerle büyük tepki çeken gerici dernek ve kuruluşların temsilcilerine bizzat Erdoğan’dan da ‘ayar’ gelince, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da teşkılatı adına konu ile ilgili yeni mesajlar verdi.

Hakkari’de Vali Cüneyt Orhan Toprak ve Diyanet temsilcilerinin de bulunduğu bir toplantıda konuşan Erbaş, bazı dini konuların medyada paylaşılması ve tartışılması ile ilgili yaşanan ‘sıkıntı’lara dikkat çekerken “Bizim gözümüz kulağımız Diyanet İşleri Başkanlığının Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu bilgilerde olacak. Dünyada doğru dini bilgiyi Kur’an’a ve sünnete uygun olarak bulup insanımıza ulaştıran en önemli kurum, Din İşleri Yüksek Kuruludur.” iddiasında bulundu.

“Yetkisiz insanların söylediklerine değil, Din İşleri Yüksek Kurulunun dediklerine bakacaksınız” diyen Erbaş,  “Bizim ilim geleneğimizde böyle konular sadece ilim ortamlarında tartışılır, müzakere edilir netliğe kavuşturulur. Ondan sonra insanlara ulaştırılır. Böyle ulu orta olmaz. İhtilaflı ve yanlış anlaşılmaya müsait konuları ekranlara taşıyan hocalar ve onlara o zemini hazırlayan medya vebal altındadır” ifadelerini kullandı.