Reklam
Kategoriler: Dış Açız-kutu-3

Trump: Suriye’de ödemeyi Suudlar yapacak

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 14 Aralık’ta gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Suriye’den tamamen çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, bu yüzden Savunma Bakanı Jim Mattis ve “IŞİD’le Savaş Koalisyonu” Temsilcisi Brett McGurk’ün istifa etmesi ve istifaların kendisine yönelik eleştirileri artırması üzerine Twitter’dan yanıt verdi.

Açıklamalarında gericilikte ortağı olan Suudları övmeyi unutmayan Trump, Suriye’de ödemeyi Suudların yapmasından duyduğu heyecanı saklayamadı.

Cemal Kaşıkçı’nın ekimde İstanbul Başkonsolosluğu’nda korkunç biçimde öldürülmesinden ötürü Ankara’nın ve uluslararası toplumun şimşeklerini üzerine çeken gerici ​Suudi kraliyetine sahip çıkan Trump, şu ifadeleri kullandı:

“Suudi Arabistan, Suriye’nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD’nin yerine ödemeyi kabul etmiş bulunuyor. Gördünüz mü? 5 bin mil ötedeki bir büyük ülke —ABD- yerine muazzam müreffeh ülkeler komşularının yeniden inşasına yardım ettiğinde güzel olmuyor muymuş? Teşekkürler Suudi Arabistan.”

TRUMP: ‘YANILIYORSUNUZ, BEN BAŞKA ÜLKELERLE MÜTTEFİK OLMAKTAN YANAYIM’

“Benim başka ülkelerle müttefik olmayı sevmediğim ya da takdir etmediğimi düşünen üç-beş senatöre söylüyorum, onlar yanılıyor” diyen Trump şöyle devam etti:

“Ben başka ülkelerle müttefik olmaktan yanayım. Benim asıl hoşlanmadığım şey, o aynı ülkelerin çoğunun hem askeri korunma hem de ticaret alanlarında ABD ile dostluklarını suistimal etmesi.”

‘ZENGİNLERİ AMA ORDULARINI BİZ SÜBVANSE EDİYORUZ’

Tepkisini “Biz tüm dünyada çok sayıda fazlasıyla zengin ülkenin ordusunu büyük ölçüde sübvanse ediyoruz. Bu ülkeler aynı zamanda ABD’yi, vergi mükelleflerimizi ticaret alanında tümüyle istismar ediyor” diye devam ettiren Trump, “General Mattis bunu sorun olarak görmüyor. Ben görüyorum ve sorun düzeltiliyor!” dedi.

‘MCGURK İRAN’A NAKİT PARA TAŞIYORDU’

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın atadığı IŞİD’le Savaş Koalisyonu Temsilcisi’ni de es geçmeyen Trump şu iddiayı ortaya attı:

​”Brett McGurk’ün oradaki tüm sempatizanlarına söylüyorum, hatırlayın, Obama tarafından atanmıştı ve (artık sonlandırılmış olan) korkunç İran Nükleer Anlaşması kapsamında uçaklara 1.8 milyar dolar nakit para doldurup onları İran’a göndermekle meşguldü.”

Bu haber en son değiştirildi 25 Aralık 2018 15:25 15:25

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam