Türk Telekom'dan BTK'ya bankalara devir başvurusu

Türk Telekom, OTAŞ'ın yüzde 55'lik hissesinin bankalara devrolunması ile ilgili BTK'ya izin başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Türk Telekom'dan BTK'ya bankalara devir başvurusu

Türk Telekom, OTAŞ’ın yüzde 55’lik hissesinin bankalara devrolunması ile ilgili BTK’ya izin başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Türk Telekom, Ojer Telekomünikasyon AŞ’nin (OTAŞ) yüzde 55’lik hissesinin ortak girişim şirketi aracılığıyla devralınması sürecine ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) izin başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

OTAŞ, Türk Telekom’u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyememişti.

Türk Telekom’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “OTAŞ’ın, şirketimiz Türk Telekom’da bulunan yüzde 55 oranındaki paylarının, OTAŞ’a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması ile ilgili yürütülmekte olan süreç kapsamında bir kısım kredi veren bankalar tarafından şirketimize bildirimde bulunulmuştur.

Bu kapsamda, Türk Telekom’un ve iştiraklerinin tabi olduğu mevzuat gereğince, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde Türk Telekom ve iştirakleri tarafından yürütülmesi gereken izin, bildirim ve onay işlemlerinin gerçekleştirilmesi talep edilmiştir.

Bu bağlamda, şirketimiz tarafından ilgili mevzuat doğrultusunda BTK’ye izin başvurusunda bulunulmuştur.”

Lübnanlı Hariri ailesi satın almıştı

Lübnan siyasetine yön veren Hariri ailesinin, Suudi Telekom Şirketi’yle (STC) ortak olduğu Oger Telecom, 2005 yılında Türk Telekom’un yüzde 55’ini satın almıştı. Satın alma Oger Telecom’un Türkiye’de kurduğu Ojer Telekomünikasyon A.Ş. (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapılmıştı.