Reklam
Kategoriler: İç Açı

Van Valisi kızdı: Bakıyorum dini dersler seçilmemiş

Reklam

Zorunlu din dersi dayatması hukuka aykırılığına rağmen sürerken AKP gericiliğinin okullarda bir de “seçmeli” adı altında müfredata soktuğu dini derslerin öğrencilerden rağbet görmemesi, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun “canını sıktı”.

Van’da İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından organize edilen “Van’daki İmam Hatip Okulları Arası İstişare Toplantısı”na katılan Vali Zorluoğlu, imam hatipliler kadar diğer okulların öğrencilerinin de valisi olduğunu öne sürerken “Tüm öğrencilerimizin başarısı, milli manevi duygularla mezun olup hayata atılmaları temel gayemizdir. Devletimizin imam hatiplerde hem nicelik hem de niteliği artıracak gücü vardır. Yapılan bilgilendirme sunumunda imam hatip dışı ortaokullarımızda seçmeli din derslerine yönelen öğrencilerimizin azlığını gördüm ve doğrusu böyle muhafazakâr bilinen bir ilde bu durumu yadırgadım.” dedi.

MÜDÜRLERE “SAYIYI ARTTIRIN” TALİMATI

“Bakıyorum veliler çocuklarına Kuran’ı Kerim’i seçmemişler, diğer dini dersleri seçmemişler” diyen Zorluoğlu, “Bu bizim eksikliğimizdir. Sadece imam hatiplerde değil diğer okullarda da bir takım dini derslerin veliler tarafından seçilmesi önem arz ediyor. İlçe Eğitim Müdürü arkadaşlarımızın bunun üzerinde hassasiyetle durmaları, bu sayıyı arttırmaları gerekiyor.” diyerek baskı talimatı verdi.

“ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLAYAN BİRŞEY YOK AMA…”

Toplantıda konuşan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Enes Şişman ise “Bizim şu anda elimizi kolumuzu bağlayan bir şey yok. Sadece bir irade ortaya koymamız lazım.” derken, imam hatibe kayıtlardaki düşüşlerden yakındı. “Türkiye genelinde bir sıkıntı yaşadık. Öğrenci kayıtlarında ciddi düşüşler oldu” diyen Şişman, bunun nedenlerini sorgulamaları gerektiğini söyledi.

Bu haber en son değiştirildi 31 Ekim 2018 18:45 18:45

Reklam

Önceki Haberler

BAŞYAZI | Kılavuzu CHP olan DİSK: CHP’nin kaçışı, DİSK’in sorumsuzluğu

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. CHP’nin emekçilerin yanında görünüp oradan soluğu sermayenin bir…

5 Mayıs 2024 11:59

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hatay’da depremle ilgili konuştu: Rabbim öyle uygun gördü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda…

5 Mayıs 2024 11:12

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00
Reklam