Din dersi zorbalığı: 'Seçmeli'si de zorunlu oldu, abdest ve başörtüsü zorunluluğu geldi

İstanbul Büyükçekmece İBB Mimar Turgut Cansever Ortaokulu'nda öğrencilere 'seçmeli' dersler de zorunlu olarak dayatıldı. Skandalın boyutu bununla da sınırlı kalmadı...

Din dersi zorbalığı: 'Seçmeli'si de zorunlu oldu, abdest ve başörtüsü zorunluluğu geldi

Okullarda zorunlu din dersi dayatması yetmiyormuş gibi ‘seçmeli’ olarak müfredata sokulan din derslerinin de “çoğunluk seçiyor” bahanesiyle öğrencilere zorla okutulduğu öğrenildi.

Sözcü’den Yurdagul Uygun‘un haberine göre, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, İstanbul Büyükçekmece İBB Mimar Turgut Cansever Ortaokulu öğrencilerine velilerin seçmeli derslerde tercihleri dışında bir dayatma uygulanarak, haftada iki saat zorunlu din dersine ek olarak iki saat Hz. Muhammed’ in Hayatı, iki saat Kuran-ı Kerim olmak üzere altı saat din dersinin fiilen okul idaresi tarafından zorunlu hale getirildiğini söyledi.

“VELİLER BÖYLE SEÇTİ” BAHANESİ

Aydoğan, “Veliler çocukları için ‘Hz. Muhammed’ in Hayatı’ ve ‘Kuran-ı Kerim’ derslerini seçmemesine rağmen okul yönetimi veliler ile yaptığı tekil görüşmelerde velilere; ‘Bütün veliler böyle seçim yaptı’ ve ‘22 kişilik öğretmenden oluşan kurulun hepsi bu ders programını imzalı olarak onayladı’ gibi gerekçelerle bu dersleri çocuklarının okumak zorunda olduklarını söylemiş.”

ABDEST VE BAŞÖRTÜSÜ ZORUNLULUĞU!

Feray Aydoğan’ın aktardığına göre okuldaki dinci dayatma skandalı bunlarla da sınırlı değil. Aydoğan, okuldaki Kur’an-ı Kerim dersine gelen öğretmenin öğrencilere derse abdest alarak gelmelerini ve kız öğrencilerin başlarını kapatmalarını gerektiğini söylediğini belirtti.