Reklam
Kategoriler: Dış Açı

VİDEO | ‘Stalin’ tartışmasında yumruklar konuştu

Reklam

Nazileri tarihin çöplüğüne gömen komünist önder Stalin’le ilgili tartışmalar tüm dünyada olduğu gibi, Rusya’da da devam ediyor. Ülkedeki bir radyo programında 2. Dünya Savaşı döneminde Stalin’i tartışan iki gazetecinin tartışması kavgayla sonlandı.

Komsomolskaya Pravda’da canlı olarak gerçekleşen radyo programında katılımcıların tartışması kavgaya dönüştü. Liberal görüşleriyle tanınan Nikolai Svanidze, tartışmanın bir bölümünde 2. Dünya Savaşı’ndan önce Stalin’in Sovyetler Birliği’ni “korkunç bir hale” getirdiğini iddia ederek, karşısındaki diğer gazeteci Shevchenko’yu da “alçak herif” olarak tanımladı.

Reel sosyalist birikimine küfür eden Svanidze’ye nazaran daha solda duran Shevchenko, Svanidze’nin bu hakaretlerini “iflah olmaz bir demagog” olarak niteleyerek, Stalin ve Sovyetler Birliği’ne bu şekilde saldırmanın Svanidze’nin 2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Sovyet askerlerinin anılarına hakaret etmekle suçladı.

Bu cevap sonrasında ayağa kalkan Svanidze, Shevchenko’ya bir tokat savurdu. Atılan tokat sonrasında iyice sinirlenen Shevchenko, kendisini koruyarak karşılık verdi.

Canlı yayında gerçekleşen bu olay sonrasında her iki gazeteci de duygularını kontrol edemedikleri için özür dilediklerini belirttiler.

Konuyla ilgili görüşlerini RT ile paylaşan Rusya Komünist Partisi Basın Sözcüsü Aleksandr Yushchenko ise, liberal Svanidze’nin davranışlarının kendi pozisyonundaki birisi için kabul edilemez olduğunu belirterek, her ne kadar “yapacağı başka bir şey kalmasa da”, Shevchenko’nun da tepkisinin yanlış olduğunu ifade etti.

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam