Yıldırım'dan yeni 'terörist' açılımı: 'Yücel’in tahliyesinde gizli pazarlık var’ diyenler PKK’li

Başbakan Yıldırım, Deniz Yücel'den boşalan terörist sıfatını bu sefer 'Yücel’in tahliyesinde gizli pazarlık var’ diyenlerle doldurdu.

Yıldırım'dan yeni 'terörist' açılımı: 'Yücel’in tahliyesinde gizli pazarlık var’ diyenler PKK’li

Yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan Almanya vatandaşı gazeteci Deniz Yücel’in tahliyesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım garip yorumlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Elimizde görüntüler var, her şey var. Bu tam bir ajan terörist” dediği Deniz Yücel’in Almanya ile yapılan görüşmenin hemen ertesinde tahliye edilmesi sonrasında Deniz Yücel’in Almanya ile Türkiye arasında gizli bir pazarlık sonucunda serbest bırakıldığına dair kamuoyunda yaygın bir kanı oluşmuştu.

‘Terörist ‘olarak nitelenen Deniz Yücel’in tahliye edilmesinden sonra, sözkonusu sıfat bu kez “Deniz Yücel’in tahliyesinin ardında gizli bir pazarlığın” olduğuna dair eleştiride bulunanlara verildi.

Belarus-Almanya seyahati sırasında uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, tahliye konusundaki soru işaretlerini dillendirenlerin PKK’li olduğunu iddia ederek, “Bu adamdan başka bir mesele yok mu yani” diye konuştu.

“MAALESEF PKK’LILAR”

Yargıya bir müdahale olmadığını iddia eden Başbakan, “Türkiye hukuk Türkiye hukuk devleti, hukuk devletinde de bu işler hukukçuların, yargının işi. Bizim onların işine karışmamız yanlış olur’ dedim‘Her duruşma bir ümittir’dedim, hukuken işleyecek süreci anlattım. Bu tezviratları, hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesinden rahatsız olan çevreler yapıyorlar. Medya, birtakım sol siyaset üzerinden, sivil toplum örgütleri üzerinden, maalesef PKK’lılar burada aktif rol oynuyorlar. İlişkileri müspet yönde etkileyecek bu durumu bozmak, baltalamak için gayret ediyorlar. Almanya ile Türkiye arasında bu adamdan başka bir mesele yok mu yani? Bu kadar basite indirgenecek bir ilişki değil” diye dedi.