'10 yaşındaki çocuğa ‘Seçmen misin?’ diye sordular'

CHP’den tekrar Büyükçekmece belediye başkanı seçilen Hasan Aygün, ilçeye seçmen taşındığı gerekçesiyle yapılan polis soruşturmasını eleştirirken 10 yaşında bir çocuğa bile “Seçmen misin?” diye soru sorulduğunu açıkladı.

'10 yaşındaki çocuğa ‘Seçmen misin?’ diye sordular'

AKP’nin YSK’ya yaptığı başvuru ile gözlerin çevrildiği Büyükçekmece’de yaşananlara ilişkin Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün açıklama yaptı.

Yanına aldığı 10 yaşında bir çocukla basının karşısına geçen Aygün şunları söyledi: “10 yaşındaki çocuğa ‘Seçmen misin’ demek hangi vicdana sığar? Özellikle ‘Hangi partiye oy verdin’ demek hangi vicdana sığar? Bu sorgulamalardan vatandaşımız rahatsız. Buna 21. yüzyılda zulüm denmez mi?” dedi.

İlçeye sahte seçmen kaydırıldığı iddialarına ilişki “Hiçbir şekilde seçmen hareketi olmamıştır.” diyen Aygün, “2014’ten bu yana seçmen artışı 3 bin 4 bin civarındadır. Bu şehirde yazın 1 milyon kişi yaşar. Atilla bizim en küçük seçmenimiz. Polis kayıtlarına göre seçmen yapılmaya çalışılıyor. Bunun gibi burada birçok vatandaş var. Bunlar gibi binlerce seçmen var. Hepsini kayıt altına aldık. ‘Boş arsalarda seçmen var’ denilen şey de şu: Vatandaşımız evini kentsel dönüşüme vermiş ve evi yıkılmış. Bir alt sokağa taşınmış ve kaydını tekrar taşımakla uğraşmamış. ‘Boş arsalarda seçmen var’ denilen şey bu.” ifadelerini kullandı.

“AYNI EVE PEŞ PEŞE 3-4 EKİP GELİYOR”

Aygün, “Kamuoyunu büyük resme bakmaya davet ediyorum. AKP Hükümeti, 25 yıl sonra İstanbul seçimini kaybetmiştir. İstanbul seçimine gölge düşürmek amacıyla Büyükçekmece kullanılmak istenmektedir. Büyükçekmece’de yaşanan bir demokrasi ayıbıdır. Büyükçekmece’de halkın huzuru bozulmuştur. Halkın tedirginliği had safhaya ulaşmıştır. 4 günden bu yana binden fazla polis sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlerine kadar evlerin kapılarını çalıyor. Sordukları sorularla vatandaşın huzurunu bozuyorlar. Aynı eve peş peşe 3-4 ekip gidiyor. Adeta insanları oy kullanıp vatandaşlık görevini yerine getirdiklerine pişman ediyorlar.” diye konuştu.