Reklam

’57 bin oyla öndeyiz’ sözü üzerine dikkat çeken yazı: 2 odalı bir evden 100 kişi oy kullanabilecek…

Reklam

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı tarafından kullanıldığı ileri sürülen ve iktidar kulislerinden bilgiler paylaşan ‘Ankara Kuşu’ isimli Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir paylaşımda bulunulmuştu. Yapılan paylaşımda “Yaptığımız kamuoyu araştırması ve izlenimlere göre Ankara’da AK Parti, CHP’nin 57 bin oy önünde birinci parti gözüküyor..” iddiası öne sürülmüştü.

Sözkonusu paylaşım, Ankara’daki son yerel seçimler hatırlandığında, yine “burun buruna” bir durum tablosu yaratılıp şaibeli şekilde sona ereceği şüphesi uyandırırken Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, konuyu köşesine taşıdı.

“Nasıl bir anket metodu uyguladılar da AKP’nin CHP önünde 57 bin oyla önde olduğunu tespit ettiler?” diye soran Takan, “İstanbul Adalar’da belgelenen son sahtekarlık da aslında şu uyarıyı veriyor; Sandık güvenliği için çalışmalara daha bugünden titiz bir şekilde başlanmalı. Yoksa 2 odalı bir evden 100 kişi oy kullanabilecek!..” ifadelerini kullandı.

Takan’ın yazısında o bölüm şöyle:
“Ankara Kuşu adlı kullanıcı, mesajında, ‘yaptığımız kamuoyu araştırması ve izlenimlere göre Ankara’da AK parti, CHP’nin 57 bin oy önünde birinci parti gözüküyor’ diyordu. Bu söyledikleri doğru mu yanlış mı? Bilemem. Elimde anket veya başka bir ölçüm yok. Sadece şunları ifade edebilirim; ‘Ankara Kuşu’ adlı tivıtır kullanıcısının kim olduğuna dair önemli bir iddia konuşulur iktidar kulislerinde. ‘Ankara Kuşu’nu R. Erdoğan’a çok yakınlığı ile bilinen AKP’de bir genel başkan yardımcısının eşi hanımefendi organize ediyormuş” diyen Takan, “‘Ankara Kuşu’nun tivıtır üzerinden gönderdiği mesajları fırsat buldukça takip ederim. Doğruluk oranları bir hayli başarılı. İçerden doğru ve kesin bilgi kaynakları olmayan birinin bu başarıyı yakalaması imkansız. Nasıl bir anket metodu uyguladılar da AKP’nin CHP önünde 57 bin oyla önde olduğunu tespit ettiler? Bilemiyorum ama görünen o ki, bu mesaj büyük bir paniği ve acilen tedbir alınması gerektiğini anlatıyor. Ve itiraf etmeye çekindiklerinden ve de korktukları için aslında şu mesajı veriyor; ‘Ankara’yı kaybediyoruz. Acil önlem alalım.’ İstanbul Adalar’da belgelenen son sahtekarlık da aslında şu uyarıyı veriyor; Sandık güvenliği için çalışmalara daha bugünden titiz bir şekilde başlanmalı. Yoksa 2 odalı bir evden 100 kişi oy kullanabilecek!..”

Bu haber en son değiştirildi 8 Ocak 2019 14:55 14:55

Reklam

Önceki Haberler

BAŞYAZI | Kılavuzu CHP olan DİSK: CHP’nin kaçışı, DİSK’in sorumsuzluğu

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. CHP’nin emekçilerin yanında görünüp oradan soluğu sermayenin bir…

5 Mayıs 2024 11:59

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hatay’da depremle ilgili konuştu: Rabbim öyle uygun gördü

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda…

5 Mayıs 2024 11:12

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00
Reklam