Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘AbdulhamitiYedirmeyiz’: Bakan Gül’ü kim yemek istiyor?

Reklam

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesinde yazar Dilek Güngör, yargıda örgütlendiklerine dikkat çektiği ve ‘o’cu, bu’cu’ diye nitelendirdiği kimi gruplara girdiğini ettiği ‘FETÖ’ mensuplarının kritik noktalara atandığını yazmıştı. Güngör, yazısının sonunda da Adalet Bakanı Abdulhamit Güle’e seslenerek yeni bir ’17-25 Aralık’ olursa ‘Hani yargı FETÖ’den temizlenmişti?” sorusuyla karşı karşıya kalacağı uyarısını yapmıştı.

Güngör’ün yazısının ardından akşam saatlerinde Twitter’da “#AbdulhamitiYedirmeyiz” etiketi altında yüzlerce paylaşımda bulunulmuş ve Sabah’taki sözkonusu yazının AKP içindeki “Pelikan” olarak adlandırılan ekibin yeni bir saldırı hazırlığının işareti olduğu yorumu yapılmıştı.

İşte AKP içinde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu istifalarının da eklendiği saflaşmalar son dönemde gündemin odağındayken yaşanan bu dikkat çekici gelişmenin üzerine bugün de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün bizzat kendisinin oldukça sert çıkışı geldi.

“DAHA DÜN AYNI MAKLUBEYE KAŞIK SALLAYANLAR…”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Ankara’da yaptığı konuşmada, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinin de aralarında bulunduğu yayınların çatı kuruluşu olan Turkuvaz Medya’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak yönetici olarak bulunuyor.

Bu haber en son değiştirildi 18 Eylül 2019 16:52 16:52

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam