Reklam
Kategoriler: Medya

AKP’li Ersoy Dede: ‘Atatürk’ü fazla abartmayın’ demenin ne sakıncası var?

Reklam

CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan VIP kriziyle gündeme gelen Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 23 Nisan’da bir ilköğretim okulunda Atatürk’ü hedef aldığı ileri sürülmüştü.

İddiayı dile getiren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Ordu Valisi ne yazık ki uzunca bir süredir bulunduğu konuma ve devlet adamlığına yakışmayan davranışlar sergiliyor” derken, “23 Nisan’da Ordu’da Karşıyaka İlköğretim Okulu’na giden Vali’nin, öğretmenlere konuşma yaparak, ‘Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok, o kadar abartmayın, bu ülkede 10 senede bir Atatürk kadar biri çıkar. Cumhuriyet döneminin yanında; Osmanlı’yı unutturmayın, Osmanlı’yı öne çıkartın’ dediği toplantıda bulunan birkaç kişiden teyit edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Vali Seddar Yavuz ise “Vatanına, milletine ömrünü adamış bir devlet adamı olarak, ne dün ne bugün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk büyüklerine asla dil uzatmadım” diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Vali Yavuz’un ağzından çıkıp çıkmadığı bilinmeyen ancak çıkması halinde de şaşırtmayacak sözkonusu ifadelere AKP medyasından destek geldi. Star yazarı Ersoy Dede, Atatürk’ü hedef alan ve Osmanlı’yı öne çıkaran sözleri “Laf tamamen böyleyse bile bunda ortalama zekaya sahip birinin ne tip bir sakınca gördüğünü anlamıyorum.” diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

Dede’nin bugünkü köşesinde “Bunlar çok basİT numaralar kimse yemez” ara başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

“Sözcü gazetesi birinci sayfadan Ordu Valisi Seddar Yavuz’u hedefe koya haberler yapıyor. Dün 23 Nisan’da yaptığı bir konuşmayı bulmuş çıkarmışlar.Evet konuşmanın hemen ertesi günü farketmemişler de nedense Ordu’daki o basİT’lik yaşandığında akıllarına gelmiş. Meğer Ordu Valisi öğretmenlere demiş ki, ‘… Atatürk’ü fazla abartmayın, Cumhuriyet döneminin yanında Osmanlı’yı da unutturmayın…’ Laf tamamen böyleyse bile bunda ortalama zekaya sahip birinin ne tip bir sakınca gördüğünü anlamıyorum. Fakat konu o değil. Anlaşılıyor ki Bu basİT’lik yaşanmış ve karşı tarafın bu sözü hakettiği algısı tahkim edilmeye çalışılıyor. Geçmiş olsun. Çok basİT numaralar bunlar.”

Bu haber en son değiştirildi 12 Haziran 2019 17:45 17:45

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam