AKP'li Ersoy Dede: 'Atatürk’ü fazla abartmayın' demenin ne sakıncası var?

AKP'li yazar Ersoy Dede, Ordu Valisi Seddar Yavuz'un dediği öne sürülen "Atatürk’ü fazla abartmayın, Osmanlı’yı öne çıkartın" şeklindeki sözleri savundu.

AKP'li Ersoy Dede: 'Atatürk’ü fazla abartmayın' demenin ne sakıncası var?

CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan VIP kriziyle gündeme gelen Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 23 Nisan’da bir ilköğretim okulunda Atatürk’ü hedef aldığı ileri sürülmüştü.

İddiayı dile getiren CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Ordu Valisi ne yazık ki uzunca bir süredir bulunduğu konuma ve devlet adamlığına yakışmayan davranışlar sergiliyor” derken, “23 Nisan’da Ordu’da Karşıyaka İlköğretim Okulu’na giden Vali’nin, öğretmenlere konuşma yaparak, ‘Atatürk’ü çok abartmaya gerek yok, o kadar abartmayın, bu ülkede 10 senede bir Atatürk kadar biri çıkar. Cumhuriyet döneminin yanında; Osmanlı’yı unutturmayın, Osmanlı’yı öne çıkartın’ dediği toplantıda bulunan birkaç kişiden teyit edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Vali Seddar Yavuz ise “Vatanına, milletine ömrünü adamış bir devlet adamı olarak, ne dün ne bugün, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk büyüklerine asla dil uzatmadım” diyerek iddiaları yalanlamıştı.

Vali Yavuz’un ağzından çıkıp çıkmadığı bilinmeyen ancak çıkması halinde de şaşırtmayacak sözkonusu ifadelere AKP medyasından destek geldi. Star yazarı Ersoy Dede, Atatürk’ü hedef alan ve Osmanlı’yı öne çıkaran sözleri “Laf tamamen böyleyse bile bunda ortalama zekaya sahip birinin ne tip bir sakınca gördüğünü anlamıyorum.” diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

Dede’nin bugünkü köşesinde “Bunlar çok basİT numaralar kimse yemez” ara başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

“Sözcü gazetesi birinci sayfadan Ordu Valisi Seddar Yavuz’u hedefe koya haberler yapıyor. Dün 23 Nisan’da yaptığı bir konuşmayı bulmuş çıkarmışlar.Evet konuşmanın hemen ertesi günü farketmemişler de nedense Ordu’daki o basİT’lik yaşandığında akıllarına gelmiş. Meğer Ordu Valisi öğretmenlere demiş ki, ‘… Atatürk’ü fazla abartmayın, Cumhuriyet döneminin yanında Osmanlı’yı da unutturmayın…’ Laf tamamen böyleyse bile bunda ortalama zekaya sahip birinin ne tip bir sakınca gördüğünü anlamıyorum. Fakat konu o değil. Anlaşılıyor ki Bu basİT’lik yaşanmış ve karşı tarafın bu sözü hakettiği algısı tahkim edilmeye çalışılıyor. Geçmiş olsun. Çok basİT numaralar bunlar.”