Arda Turan: Hastaneye silahla gitmem doğru değildi, samimiyetimi göstermek için öyle yaptım

Futbolcu Arda Turan, şarkıcı Berkay'la yaşadığı kavgaya ilişkin açılan davanın ilk duruşmasında "Hastaneyi samimiyetini göstermek için silahla bastığını" söyledi.

Arda Turan: Hastaneye silahla gitmem doğru değildi, samimiyetimi göstermek için öyle yaptım

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan kavgaya ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. Arda Turan ile Berkay Şahin olaydan sonra ilk kez yüz yüze geldi.

Arda Turan, “Hastaneye neden silahla gittiniz?” şeklindeki soruya, “Samimiyeti göstermek için öyle yaptım aile hassas bir konu benim için” diye yanıtladı. Sanıkların dinlenmesi ve tespitlerin yapılmasının ardından dava 19 Haziran’a ertelendi.

Yaşadıkları kavga sonrası davalık olan futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin, müşteki-şüpheli olarak yargılanacakları dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, müşteki-sanık olan Arda Turan ve Berkay Şahin ile davanın müştekisi, Berkay Şahin’in eşi Özlem Şahin, avukatlarıyla birlikte katıldı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Arda Turan, aylık gelirinin 300 bin lira olduğunu söylerken, şarkıcı olduğunu belirten Berkay Şahin ise bin lira aylık geliri olduğunu ifade etti.

MAHKEMEDEN ARDA TURAN’A RET

İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Arda Turan’ın avukatları duruşmanın içeriğinin yasaklanması talebinde bulundu. Berkay Şahin ve eşi Özlem Şahin ise bu talebin reddini talep etti. Mahkeme Arda Turan’ın talebini reddederek savunmasını sordu.

Duruşmanın yapılacağı salona Arda Turan arka kapıdan alınırken, Berkay Şahin ise eşi Özlem Şahin ile birlikte ön kapıdan giriş yaptı. Şahin ve eşi ile arkalarında oturan Arda Turan’ın arasına bir güvenlik görevlisinin oturtulması dikkat çekti. Tarafların yan yana gelmemesine özen gösterildiği görüldü.

Arda Turan ve Berkay Şahin’in çok sayıda arkadaşı, yer olmaması nedeniyle duruşma salonuna alınmadı.

SİLAH ‘SAMİMİYET’ GÖSTERGESİ

Berkay’ın avukatı Arda Turan’a “Bir çiçek yerine neden silahla gittiniz?” diye sordu. Arda Turan ise “Haklısınız. Silahla gitmem doğru değildi. Sabah saat 05.00’dı. Samimiyeti göstermek için öyle yaptım aile hassas bir konu benim için. Silahı evden almadım, arabadaydı. Özel bir çaba yoktu, silahı almak için.” diye cevap verdi.