Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli: Erdoğan’a saygıda kusur etmeyin

Reklam

Partisinin merkez yönetim kurulu, merkez disiplin kurulu ve milletvekilleriyle Kızılcahamam kampında bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, önceki günkü toplantının basına kapalı bölümünde partililerine uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre; toplantıda, ‘MHP’nin kazandığı tüm illerde üretken belediyecilik anlayışıyla halka hizmet etmesi gerektiğini ve bu konuda halkın talep ve isteklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini’ söyleyen Bahçeli, gerek AKP’nin kazandığı belediyelerin, gerekse MHP’nin kazandığı belediyelerin kadrolarıyla ilgili ‘ülkücülerin beklenti içine girmemesi gerektiğine’ dikkat çekti.

Bahçeli, “Biz, bir beklentiyle Cumhur İttifakı’na destek vermedik. Beklenti içine girip, talebi olanlar varsa, beklemesinler. Beklenti içine girmeyin. Biz bir talepte bulunamayız. Ama ülkücü olup da kadrolarda liyakatiyle bir yere gelebiliyorlarsa, gelsinler. Zaten bunu kendileri de görüyor. Arkadaşlar bunu bilsinler, buna göre hareket etsinler. Biz, devlet, millet, beka, terörle mücadele için hükümete ve devlete destek veriyoruz” dedi.

‘ÜSLUBUNUZA DİKKAT EDİN’

‘Cumhur İttifakı’nı bozmak ve bu ittifaka fitne, fesat sokmak isteyenlerin her zaman olacağını’ kaydeden Bahçeli, bu noktada partililerinden ‘dikkatli olmalarını’ istedi. “Tuzaklara düşmeyin. Birlik beraberliğimizi koruyalım” görüşünü dile getiren Bahçeli, ittifak ile ilgili, yerel seçimlerden önce “Bu ittifak yerel seçimlere kadar devam eder. Seçimlerden sonra biter” diyenlerin olduğunu anımsatarak, “Yanıldıklarını görecekler. İttifak 2023’e kadar devam edecek. Herkes üslubuna dikkat etsin. İttifakı zedeleyecek açıklamalardan, hareketlerden ve tavırlardan uzak durun. Cumhurbaşkanı’na saygıda kusur etmeyin” uyarısında da bulundu.

Yerel seçimlerde, en başından bu yana dile getirilen ‘yüzde 52’nin altına düşmemek’ hedefinin yakalandığını kaydeden Bahçeli, bu sonucun ‘Cumhur İttifakı’nın başarısını gösterdiğine’ de vurgu yaptı.

Bahçeli, “Seçim sonuçları bizim için de ittifak için de başarı. Burada, belediye bakanlığı sayısında başarılı olduk ama bunu öne çıkarmaya gerek yok. Belediye sayısına bakmayın. Başarı Cumhur İttifakı’nın başarısıdır. Arkadaşlar buna dikkat etsinler. AK Parti’yle ayrımız, gayrımız yok. AK Parti ve MHP’nin ittifakı başarılı olmuştur” diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam