Reklam
Kategoriler: İç Açı

Polis kurşunuyla öldürülen Recep Hantaş’ın ağabeyi: Polisin üzerine doğru koştuysa, ensesinden nasıl vurulur?

Reklam

Recep Hantaş, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark’ta 20 yaşındaki Recep Hantaş, polis kurşunuyla vurularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili mahkemeye sevk edilen iki polisten biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Recep Hantaş’ın ölümüne ilişkin valilik tarafından yapılan açıklamaya tepki gösteren Hantaş’ın ağabeyi ise “Polisin bize anlattığı açıklama ile valilik açıklaması birbirini tutmuyor” dedi.

Valiliğin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı: “Yüzleri maskeli 2 şahsın girdiği yönünde alınan 155 ihbarına istinaden, ekiplerimizce park içerisinde yapılan araştırma sırasında iki şahsın görevlilerimizin üzerine doğru koşarak gelmesi üzerine ‘dur’ ihtarı yapılmıştır. İhtara uyan R.Y. isimli şüpheli şahıs teslim olmuş ancak diğer şüpheli şahıs R.H. kaçmaya devam etmiştir. Durması için uyarı atışı yapılmış ancak şüpheli şahıs durmamış ve vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede; maktulün yakınında 1 adet Kuru Sıkı Tabanca, Boş Kovanlar, Nüve ve Gömlek parçaları elde edilmiştir.”

BBC Türkçe‘nin haberine göre ağabey Efe Hantaş ise kardeşinin akşam saat 9 gibi evden çıktığını ve gece eve dönmediğini, hastanedeyken kardeşinin öldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Ağabey Efe Hantaş sözlerine şöyle devam etti: “Polis sabah bir başka şehirde inşaat işinde çalışan kardeşimi polis aramış, Recep’in hastanede olduğunu ve durumun acil olduğunu söylemiş. Hastaneye gittim, polis ablukası vardı, bilgi almaya çalıştım ama bir saate kadar polis bana bilgi vermedi.”

Otopsi işleminden Recep’in öldüğünü öğrendiklerini söyleyen Efe Hantaş, polisin kendilerine kardeşinin yanlışlıkla vurduğunu söylediğini aktardı: “Kardeşimin durumuyla ilgili bilgiyi otopsi işleminden sonra verdiler ve polis bize Recep ile arkadaşı parkta otururken gelen bir ihbar üzerine operasyon yapıldığını, o sırada yanlışlıkla Recep’i vurduklarını söyledi.”

Efe Hantaş, kardeşinin polisin üzerine doğru koştuğu sırada vurulduğu iddiasına da inanmadığını söyleyerek “Polis bize anlattığı açıklama ile valilik açıklaması birbirini tutmuyor. Kardeşim parkta oturuyormuş. Nasıl maskeli oluyor, sizin üzerinize koşuyorsa eğer, nasıl ensesinden vuruluyor anlamıyorum” dedi.

“AMACINIZ UYARMAKSA NEDEN KAFASINA SIKTINIZ?”

Hantaş “Kardeşimin vücudunda dört kurşun yarası var. Bir kurşun sıkarsan etkisiz hale gelir ama iki kurşunu kafasından birini göğsünden birini bacağından yemiş. Eğer amacınız uyarmaksa neden kafasına sıktınız” diye sordu.

Efe Hantaş, kardeşinin daha önce de polis tarafında sık sık kimlik kontrolüne tabi tutulduğunu söylüyor, polisin kardeşini izlediğini ve onu tahrik ettiğini iddia etti: “Kobani olayları döneminde bir kardeşim Suriye’de IŞİD’e karşı savaşırken öldü. Ondan sonra kardeşim de sık sık polis kontrolüne tutuldu. GBT kontrolünde ona hep ‘siz hepiniz teröristsiniz’ dediklerini, zaman zaman hakaret ettiklerini söylüyordu.”

Efe Hantaş, kardeşinin hurdacılık yaptığını, kendisine getirilen hurdalar arasında zaman zaman hırsızlık mallarının çıktığını, bu yüzden hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındığını söyledi: “Kardeşim hurdacılık yapardı, hurdaya çıkardı, Birkaç defa ona hurda getirenler hırsızlık malları getirmiş. Bu yüzden hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındı. Ama terörle ilgili hiçbir dosyası ya da bağlantısı yok. Bize gelen bilgiye göre terörle bağlantısı olduğunu iddia ettikleri ve gözaltına aldıklarını söyledikleri R.Y. şahıs da serbest bırakılmış. O şahsı tanımıyorum ama, açıklamada onun terörle bağlantısı olduğunu iddia etmişsiniz, madem öyle onu neden serbest bırakıyorsunuz?”

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam