Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bakan Turhan ‘Kanal İstanbul’u böyle savundu: Gemiler bekliyor, malları pazarlara taşımamız lazım

Reklam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Birinci Şehir ve Hukuk Konuşmaları Sempozyumunda konuştu.

‘Ulaşım politikaları açısından İstanbul’ başlıklı bir konuşma yapan Bakan Turhan, sözü Kanal İstanbul projesine Türkiye’nin neden ihtiyaç duyduklarına getirdi.

Turhan, bilim insanlarının Karadeniz’den Marmara Denizi’ne kadar bölge coğrafyasında büyük bir tahribata yol açacağı uyarısı yaptığı ‘Kanal İstanbul’ projesini şu sözlerle savundu:

“İstanbul Boğazı, aynı zamanda uluslararası deniz trafiğine hizmet eden bir su yoludur. İstanbul Boğazı uzun zamandır deniz trafiğinde S.O.S veriyor. Özellikle 2013 ve 2014 yıllarında boğazdan günde 40 bin yük gemisi geçti. Boğazın güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi bu rakam maksimum 25 bin. Karadeniz ve Marmara’da gemiler boğazı geçmek için 2 gün bekliyor. Gemilerin beklemesi para demek. Geminin büyüklüğüne göre bir günün maliyeti 100 bin dolarla 400 bin dolar arasında değişiyor. Hizmet aksıyor, dünyada zenginlik giderek doğuya kayıyor. Orta Asya zenginleşiyor. Ortadoğu’nun zenginliği zaten vardı şu anda bir yıkım içerisinde yapılacak. Çin uzakta kaldı, çok hızlı büyüdü, gelişiyor. Dünyanın atölyesi halinde, üretiyor bu mallar pazarlara taşınacak.”

Bakan Turhan, “Bununla ilgili olarak kara, demir ve deniz yollarımızı geliştirmemiz lazım. Ülkemiz doğal bir ulaşım koridoru üzerinde kavşak noktasındadır. Bu avantajları ülkemize, milletimize kazandırmalıyız. Bunun için Kanal İstanbul diyoruz, ben büyük bir proje yaptım demek için değil, bunun için Kanal İstanbul’u yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ KÖTÜ BİRŞEY YAPMAYIZ”

8 yıldır AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu projenin içerisinde yer aldığını söyleyen Turhan, “Çok gizli olarak ilk 3 yılda 5 adet koridor belirledik, 1 tanesine karar verdik. İşletim ve yapım maliyetleri düşük, çevreye duyarlı en uygun proje olarak bir taneye karar verdik, bunu yapacağız. Çed raporuna yönelik eleştiriler ise, bu eleştiriler her projede vardır. Biz milletimiz için kötü bir şey yapmayız. Onun hayrına ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 8 Kasım 2019 20:07 20:07

Reklam

Önceki Haberler

ADÜ’de güvenlik görevlisinden skandal sözler: Devlet temizliğe başladı!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ), güvenlik görevlisi olan bir kişinin öğrencilere yönelik tehditkar ifadeleri tepki…

12 Nisan 2025 01:28

NATO’nun geleceği ve Avrupa’nın güvenliği yine 23 Sentlik Askere mi kaldı?

“23 Sentlik Askere Dâir” , yalnızca bir anti-emperyalist şiir değil; insan hayatının maddi değerler üzerinden…

12 Nisan 2025 00:40

TKH Ankara İl Örgütü: Sendikalı olmak suç değil haktır!

AKP'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, haksız bir şekilde belediyedeki işlerinden çıkarılan işçilerin kurduğu çadıra…

11 Nisan 2025 20:31

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: İstibdat kaybedecek, halk kazanacak

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Silivri Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamada yapılanların hesabının…

11 Nisan 2025 20:17

Cihatçı Colani’nin Türkiye ziyareti Kadıköy’de protesto edildi

Suriye'de yönetimi ele geçiren HTŞ Lideri Colani'nin Antalya'ya yapacağı ziyaret Kadıköy'de Alevi kurumlarının çağrısıyla düzenlenen…

11 Nisan 2025 19:15

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan gençler serbest bırakılmaya başlandı

Yurt çapındaki protestolarda tutuklanan çoğunluğu gençlerin oluşturduğu yurttaşlardan bir kısımı daha serbest bırakıldı.

11 Nisan 2025 18:32
Reklam