İstanbul’un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı mevkiinde bulunan Beykoz Anadolu Lisesi’nde bugün yaşananlar, eğitimde piyasacı dönüşümün yol açtığı vahim durumu bir kez daha gösterdi.
Edinilen bilgiye okul, 2004 yılında dönemin müdürü Osman Bey tarafından bir tekstil şirketine kiraya verildi. 8,5 ay okul binasında faaliyet gösteren şirket, daha sonra MEB’in mahkeme yoluyla aldırdığı karar uyarınca okulu boşalttı. Ancak şirket bunun üzerine temyize gitti, mahkeme de şirketi haklı buldu. Kararla birlikte bugün İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra işlemi başlatıldı. Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı.
CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş, okulun bodrum katını tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralayan Osman Bey’in, şu anda bir İmam Hatip lisesinde müdürlük yaptığını söyledi.
Yarkadaş, yaşanan süreci şöyle anlattı;
1- Tam Aziz Nesinlik bir hikaye daha… Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan Anadolu Lisesi’nin zemin ve bodrum katı, 2004 yılında Okul Müdürü Osman Bey tarafından, bir tekstil atölyesine 5 yıllığına kiralanır. Şirket, okulun iki katında 8.5 ay faaliyet yürütür ve üretim yapar.
2- Ancak 8.5 ay sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kiracı firmaya ve okula bir ihtarname yollayarak ilgili alanların “okul birleştirmesi yapılacağı” gerekçesiyle boşaltılmasını ister. Konu yargıya taşınır. Yerel mahkeme, tekstil firmasına kiralanan alanı boşalttırır.
3- Kiracı firma Butik Konfeksiyon bunun üzerine temyize gider. Üst mahkeme, kiracıyı haklı bulur ve kiracının 8.5 milyon TL zarara uğradığını tespit eder. Okulun alt katını kiralayan Butik Konfeksiyon, hem zararın temini hem de eski yerine taşınmak için Milli Eğitim Bak. başvurur.
4- MEB, “Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün” deyince, firmanın sahibi tekrar mahkemeye giderek işlemleri başlatır. Ve az önce… Kiracı firma, saat 13.00’te İcra Dairesi çalışanları ile 600 öğrencili Beykoz Anadolu Lisesi’ne gelerek icra başlattı.
5- Okulda öğrenim gören Yaz Okulu öğrencileri de bahçenin dışına çıkarıldı. İcra Dairesi, tespitlerin ardından alt katların boşaltılmasına ilişkin kararı okul yönetimine tebliğ etti. Okul yönetimi bunu hemen yapmalarının mümkün olmadığını söyleyerek kiracı firmadan süre istedi.
6- Araya giren kişiler sayesinde, kiracı firma, okulun alt katının eski haline getirilmesi ve kendilerine teslim edilmesi için 6 gün süre tanıdı. Firma, iş kaybı olduğu gerekçesiyle günlük 6 bin TL de zarar temini talep etti. Okul yönetimi bu talebi de kabul etmek zorunda kaldı.
7- Saat 13.45 itibariyle, icra işlemi bitti. Okul yönetimi okulun alt katını tekstil atölyesine çevirmek için çalışmalara başladı. Okulu kiraya veren Osman Bey, şu an bir İmam Hatip’te müdür…Okulları ticarethane gibi gören AKP’nin bürokratı olarak hiçbir şey yokmuş gibi görevde”
İçişleri Bakanlığı, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. 5 Temmuz Cumartesi gözaltına alınan…
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı. Görevi Burhanettin Duran'a teslim eden Fahrettin Altun, "Aileme,…
Eskişehir’deki bir Kuran kursunda çocuklara demir sopayla dayak atıldığı iddiaları üzerine Eskişehir Barosu suç duyurusunda…
MSB, Irak'ın kuzeyindeki bir mağarada metan gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 12 askerin durumuna ilişkin açıklama…
Ankara Valiliği'nin Yargıçlar Sendikası'na açtığı dava 20 Kasım'a ertelendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "yatay geçişlerinin usulsüz olduğu" gerekçesiyle diplomaları iptal edilen 28 kişi hakkında yürütülen…