Bilal Erdoğan'dan imam hatiplilere: Vazifemiz dünyanın her tarafına ilahi mesajı götürmek...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, imam hatiplilere seslendiği konuşmasında, "vazife"lerinin dünyanın her tarafına "ilahi mesaj"ı götürmek olduğunu söyledi.

Bilal Erdoğan'dan imam hatiplilere: Vazifemiz dünyanın her tarafına ilahi mesajı götürmek...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, imam hatiplilere seslendiği konuşmasında, “Dünyayı çok iyi tanıyacağız çünkü bizim yaradılış kaynaklı vazifemiz sınır tanımıyor. Dünyanın her tarafına ilahi mesajı götürmekle mükellef olan bizler, dünyanın her tarafına açık olmak zorundayız.” diye konuştu.

Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen Kültür ve Gençlik Politikaları Kurultayı’nın kapanış programına katıldı.

“GÖNÜL İSTER Kİ SPORCULARIN YÜZDE 15’İ İMAM HATİPLİ OLSUN”

İmam hatiplilere, spora yönelmeleri konusunda “tavsiye”lerde bulunan Bilal Erdoğan, ilk ve ortaöğretim düzeyindeki okullaşmanın yüzde 15’ini imam hatiplerin oluşturduğunu belirterek, “Gönül ister ki Türkiye’deki lisanslı sporcunun en az yüzde 15’i imam hatipli olsun. Okçulukla ilgili çalışmalarımız var. Son 5 yılda okçuluk alanında madalyalar artmaya başladı. Bunların amatörce kalmayıp, bir kulüp bünyesinde müsabaka biçiminde sürdürülmesini önemsiyorum.” diye konuştu.

“KODLARIMIZDAKİ KAHRAMANLIK DIŞARI ÇIKTI”

15 Temmuz’dan söz etmeyi de ihmal etmeyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesinden önce büyüklerimize sorsaydık, ‘Böyle bir şey olur mu?’ diye, ‘Bu gençlerde nerede o iş’ derlerdi. Ama o gece kodlarımızdaki kahramanlığı dışarı çıkarabildik. Bunu nasıl dışarı çıkarabildiğimizi sorgulamamız gerekli. Türkiye’de bundan önce de darbeler oldu, halkın içine sindiremediği işler yapıldı ama halk sokağa çıkıp yenemedi. 15 Temmuz’da ise bunu dışarı çıkarmamızı sağlayan bir açılım sağladık. Bu açılımın, cesur bir liderin önümüze düşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.”

BABASINI ÖVDÜ

Erdoğan, son günlerde İngiltere parlamentosunda yaşanan sürece de dikkati çekerek, “Avrupa’da liderlik kalibresinde kimse yok. Ne İngiltere’de, ne Almanya’da, ne de Fransa’da var. Biz, tarihin böyle bir dönüm noktasında önümüzde güçlü bir liderimiz olduğu için şanslıyız.” iddiasında bulundu.

“Liderliğin çok iyi tanımlanması gerektiğini” belirten Erdoğan şöyle konuştu:

“Liderlik, toplumsal değişimin, statüko varken değil statükonun tehlikede olduğu bu huzursuzluk zamanlarında gerçekleştiğini bilmek ve huzursuzluk zamanlarında soğukkanlılığını kaybetmeden o değişimi yönetebilmektir. 16 yılda yaşadıklarımız budur. 28 Şubat dönemini düşünün. Toplumun inançlı kesimine ciddi zulümlerin yapıldığı ve elitist tabakanın istediği gibi bu toplumu değiştirebileceğini düşündüğü huzursuzluk zamanları…Bu zamanların beklediği liderlik, millete hemen huzur getirip işleri yatıştırmak değil, milleti, o huzursuzluğun yeniden yaşanmayacağı yeni bir statükoya kavuşturmak. Dünya 5’ten büyüktür dediğiniz zaman iddialı bir statükoyu hedef olarak önünüze koyuyorsunuz.”

“İLAHI MESAJI GÖTÜRMEKLE MÜKELLEFİZ”

Kültür kodlarını tanıyıp korumanın, “evrensele kapıların kapanması” anlamına gelmediğini söyleyen Erdoğan, gençlerin kültür coğrafyası dışındaki olayları da bilmeleri ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Erdoğan, öğrencilerin özellikle üniversite yıllarında dünyayı gezerek tanımaları gerektiğinin altını çizerek, “Dünyayı çok iyi tanıyacağız çünkü bizim yaradılış kaynaklı vazifemiz sınır tanımıyor. Dünyanın her tarafına ilahi mesajı götürmekle mükellef olan bizler, dünyanın her tarafına açık olmak zorundayız.” diye konuştu.