Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok’

Reklam

İBB Başkanı İmamoğlu Saraçhane’de yurttaşlara sesleniyor

Ekrem İmamoğlu, görevi teslim aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk konuşmasını Saraçhane’de belediye binası önünde toplanan kalabalığa yaptı.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Anlaşıldı siz diyorsunz ki ‘az laf çok iş’. ‘Sen konuşma biz konuşalım’ diyorsunuz. Hakikaten iyi ki varsınız. Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz barış. Bu güzel insanlara sevgiyi getiriyoruz. Herkesi selamlıyorum. Bu şehirde yaşayanaları selamlıyorum. Türkü, Laz’ı, Kürt’ü selanmlıyorum. Bu şehrin müslümanalrını, alevilerini, sünnilerini, hristiyanlarını ermenilerini selamlıyorum. Bu güzel şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Hoşgeldin istanbul. Asla vazgeçmedik. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik.

Bu şehrin vicdanından ahlak duygualrından bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz.

Barıştan vazgeçmedik, bu dünyada evrensel hangi değer varsa ondan vazgeçmedik. Güzel hemşehirilerim bu güzel şehrin ve ülkenin kurucu değrlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyet’ten vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik.

Ben kendimi bu şehrin bebeklerine çocuklarına bebeklerine gençlerine kadınlarana adayacağım. Kıymetli hemşehrilerim, sokaklarda meydanlarda hep anlattık birinbirimize gülümeseyeceğiz. Artık ötekisi yok.”

‘Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var’

“Bu şehrin kaymak tabakası artık vatandaş. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var. Kimsenin hakkını yemedim kimseye de hakknızı yedirmeeyceğim.

Esas olan bu şehre hizmet, millete hizmet, bu dünyaya hizmet. Bunun dışında kendime, kişiye, partilere, gruplara ona buna hizmet etmeyeceğiz. Ben herkese hizmet edeceğim.

Biz bu ülkenin ve şehrin insanına hizmet etmeyece geliyoruz. Ben herkese hizmet edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililere, ‘İyi Parti’lilere AK Partililere, MHPlilere, HDP’lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Bu şehir için herkes teminat oalcak. Ben hiçbir insanımı ayırt etmeyeceğim.”

‘Bu şehir, kadın dostu bir şehir olacak’

“Benim hemşehrim, benim vatandaşım, benim insanım, bu ülke için herkes teminat olacak. Ben hiçbir insanımı aldatmayacağım. Çocuklarımın sadece birisi burada, ikisi gelemedi. Ama çocuklarımın huzurunda söz veriyorum. Bu şehrin çocukları benim çocuklarım.

Bu şehrin gençleri benim gençlerim, ben onların Ekrem ağabeyi, arkadaşı olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum. Bu şehir, kadın dostu bir şehir olacak. Emeğiyle, yaşamıyla hayata katılmasıyla kadın dostu bir şehir olacak. Ben tüm dostlarıma, zihinlerindeki tüm olumsuz düşüncelerinden sıyrılıp, çok çalışacağımız günlerin başladığını hatırlatıyorum. Ben sizlerin oy versin vermesin belediye başkanıyım. Ben, bu şehrin her insanının yol arkadaşlığına talibim. Yol arkadaşlığı, bu şehirde yere düşen bir vatandaşım varsa onun elinden tutup ayağa kaldırmaktır. Benim elim sizin elinizde olacak her zaman.

Ben de sizden bir söz istiyorum. Ben bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabir-i caizse ayağım takılıp yere düşebilirim. Benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?”

Kılıçdaroğlu ve Akşener’e teşekkür

“İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte bu 17 günde, özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle, o çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine teşekkür ediyorum.

Bu sürecinde benim adaylığımdan bugüne, iki ittifak partisi olan, benim partim, beni yetiştiren bugüne getiren, beni bu şekilde sizlerle buluşturan partime CHP’ye teşekkür ediyorum. Partinin genel başkanına, tüm ilgisiyle tüm güveniyle benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.

Aynı şekilde benim bu sürecime tüm içten duygularıyla ve tüm destekleriyle ittifakımız olan ve yanımda her zaman dimdik duran ‘İyi Parti’ye teşekkür ediyorum. Çok kıymetli Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Özellikle bu ittifak sürecinde yanımda olan ve onların temsilcisi iki il başkanım da burada. Hem Canan Hanım’a hem Buğra Bey’e teşekkür ediyorum.”

‘ Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaadediyorum’

“Kıymetli hemşehrilerim, çok işimiz var. Bu şehri akılla, ilimle, sanatla, üretimle buluşturacağız. Sizleri boş işlerle meşgul etmeyeceğiz. Bu şehrin bu güzel işlerle buluşması için çok çalışmamız lazım. Her birinizi emeğine, birikimine, tecrübesine ihtiyacımız var. Size katılımcılık vadediyorum. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vadediyorum.

Biz bugün nasıl görevi teslim almışsak, günün birinde biz de layıkıyla teslim etmek isteriz. İhanet etmeden, tarihine, havasına, suyuna, her şeyine sahip çıkarak.

‘Beni daha çok seveceksiniz’

Biz bugün itibariyle çok çalışacağımız günlere başlayacağız. Buluşmamızın tarihini duyuracağım. Sizden söz istiyorum. Bütün İstanbul’a duyurun. Bu hafta sonu buluşmamıza herkes bir komşusunu alacak, herkes, kadın, erkek, çoluk, çocuk, gençlerle kol kola, şarkılar söylemeye var mıyız?”

“Yola çıkarken demiştim ki ‘beni tanıdıkça çok seveceksiniz’. Sözümde durdum mu?

Bu kardeşiniz, belediye başkanlığı yaparken öyle çalışacağım ki, öyle çalışkan bir kardeşiniz olacağım ki, beni daha çok seveceksiniz. Size söz veriyorum.”

Anıtkabir mesajı

“Size kardeşlik, eşitlik, gelişmişlik vadettim. Geçmişten beslendiğimi, geçmişten güç aldığımı her yerde söylüyorum. Allah’ım beni aileme mahcup etme. Yaşadığım bu topraklara mahcup etme. Beni, bu millete mahcup etme. Beni, bayrağıma, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e mahcup etme.

Süreci netleştirelim, hep birlikte bir kez daha Anıtkabir’e gideceğiz. Tüm maneviyatımla, tüm insanlığımla, tüm duygularımla hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun.”

Bu haber en son değiştirildi 17 Nisan 2019 19:26 19:26

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam