Bunu da yaptılar: Minarede AKP bayrağı!

AKP'nin yasak tanımaz yüzü, Aydın’da bir cami minaresinde kendini gösterdi.

Bunu da yaptılar: Minarede AKP bayrağı!

Geçtiğimiz günlerde Aydın Bozdoğan’da bir okulda siyasi propaganda yapması ile gündeme gelen AKP Bozdoğan Teşkilatı şimdi de caminin minaresine partilerinin bayrağını astı.

Aydın Günaydın gazetesinde yer alan habere göre, Bozdoğan ilçesi Haydere Mahallesi’nde bulunan caminin minaresine AKP bayraklarının asılmasına tepki gösteren vatandaşlar “Allah’ın evini de siyasete alet etmeye çalışıyorlar. Camiler ibadethanemiz, bu durum hiç yakışık almadı.” dedi.

Vatandaşlar, AKP’den ve İlçe Müftülüğü’nden bu görüntünün derhal ortadan kaldırılmasını istediklerini belirtti.

AKP VE MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, skandal olaya ilişkin, “AK Parti ile alakası yok. Tanımadığımız biri, gece yarısı minareye bayrak asmış. Birileri de gün ağarınca resim çekmiş. Partimize karşı bir algı yürütülmeye çalışılmaktadır. AK Parti bayrağının yerine de Bozdoğan teşkilatımızca Türk bayrağı asılmıştır” açıklamasında bulundu.

Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu ise “Bu olay, Bozdoğan İlçe Müftülüğü’nün de bilgisi dışında gelişmiştir. Minare camiden tamamen bağımsız ve ayrı olunca vatandaşın birisi asmış ama sonrasında kaldırılmış. Bunda herhangi bir kasıt yok; ancak yine de konuyla ilgili inceleme başlatacağız. Minare camiden ayrı da olsa İslam’ın sembolü olduğu için hassas bir durumdur, dikkat edilmesi gerekir” dedi.