Derece Okulları'nda ilk kazanım: Yan yana gelmeden asla olmazdı!

Özel Derece Okulları öğretmenleri mücadelelerinde ilk kazanımlarını elde etti.

Derece Okulları'nda ilk kazanım: Yan yana gelmeden asla olmazdı!

HABER MERKEZİ

Aylardır ödenmeyen maaşları ve diğer hakları için eylemlerini sürdüren Özel Derece Okulları öğretmenlerinin mücadelesinde ilk kazanım elde edildi.

Eğitim emekçilerinin Sınıf Tavrı öncülüğünde sürdürdüğü mücadelenin ardından okul yönetimi işçilerin alacaklarının bir kısmı yatırıldı. Kalan ücretlerin ise tam tutarı belirlenmek üzere bir protokol imzalanarak ödeneceği belirtildi.

Gelişmenin ardından öğretmenler ve Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Kemal Parlak ile konuştuk. Öğretmenler kazanımdan şimdilik memnun olduklarını ancak mücadelelerinin devam edeceğini dile getirirken, Sınıf Tavrı YK üyesi Kemal Parlak ise emekçilerin birlikte mücadelesinin önemli olduğunu vurguladı.

“YAN YANA GELMEDEN ASLA OLMAZDI”

Örgütlü mücadele olmadan asla kazanım elde edemeyeceklerini gördüklerinin altını çizen bir öğretmen, Yan yana gelmemiz çok önemliydi. Bu olmadan asla kazanım olmazdı. Sınıf Tavrı ile birlikte hareket etmemizin etkisi çok büyük oldu. Daha önce başka yerlerle de iletişime geçtik. Böyle bir destek gördüğümüz söylenemez.” dedi.

Konuyla ilgili konuştuğumuz bir diğer öğretmen ise “Bazı gazeteler ve kurumlarla iletişime geçmiştik Sınıf Tavrı’nın öncesinde. Hiç biri bir şey yapmadı. İlgilenmedi. Ama Sınıf Tavrı’nın etkisi büyük oldu” derken benzer hak gasplarını yaşayan öğretmenlere “Oturup evde beklemesinler. Haklarını arasınlar. Hala devam eden Doğa Koleji öğretmenleri var. Bir kuruş alamadılar. Pasif olarak beklemesinler. Harekete geçsinler.” diyerek seslendi.

“SINIF TAVRI YOLU GÖSTERDİ”

Kazanıma giden yolu anlatırken “Bizde şu mantık oluştu. Eskiden böyle arkadaşlara yakalım, yıkalım… Biterse bitsin şeklinde bakıyorlardı. Ama bize Sınıf Tavrı şunu gösterdi: Bir adım at ama emin at… Çok şey yapacağına bir şey yap. Biz sonuç olarak böyle başarıya ulaştık.” ifadelerini kullanan öğretmen, geldikleri aşamadan şimdilik memnun olduklarını belirtirken şu vurguyu ekledi:

“Ama zorlarsak devamı gelecek ve zorlamaya devam edeceğiz. Şimdi bundan sonraki adımları belirleyeceğiz.”

Hedef olarak belirlediklerinin altında bir kazanımı kabul etmelerini “Bunu kabul etmemizin sebebi mücadeleye devam eden öğretmen arkadaşlarımıza bu mücadelenin umut olmasını istememiz.” diyerek açıklayan öğretmen “Umarım bu mücadele insanlara bir ışık olur; harekete geçerler.” dedi.

“BİRLİKTE MÜCADELE KAZANDIRIR”

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Sınıf Tavrı YK Üyesi Kemal Parlak ise mücadelenin ilk etapta kazanımla sonuçlandığını dile getirirken şu bilgileri verdi:

“2 hafta önce bize ulaşan arkadaşlarla bir toplantı yaptık. Çarşamba okul yönetimi bir görüşme gerçekleştirdik. Pazartesi ödemeye yapacaklarını söylediler. Yapmadılar. Sonrasında ise Çarşamba günü öğretmenler okulda nöbete başladılar. Bugün ise bir basın açıklaması yapacaktık. Dün gece bizim avukatlarımızla iletişime geçti okul yönetimi. Bugün ise direnen öğretmenlerin alacaklarının bir kısmı yatırıldı. Geri kalanı ise tam tutar belirlendikten sonra protokole bağlanacak. Anlaşma sağlanacak.” dedi.

Parlak, sözlerini “Mücadele eden ve hak gaspına uğrayan bütün direnişçilerin arkasındayız. Birlikte mücadele eden bütün işçiler kazanacaktır” diyerek bitirdi.