Emine Erdoğan Salda Gölü'ne geldi, pelikan bıraktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Salda Gölü'nde "incelemeler"de bulundu, "Gerçekten gördüm mutmain oldum, bütün halkımızın da mutmain olmasını istiyorum." dedi.

Emine Erdoğan Salda Gölü'ne geldi, pelikan bıraktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, daha önceden planlandığı üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un davetlisi olarak Salda Gölü’ne geldi.

Emine Erdoğan gölü ziyareti sonrası, “Cennet ülkemizin cennet köşelerinden biriyle ilk defa karşılaşıyorum. Çok duygulandım çok beğendim herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum. Ama bize ilk söylendiğinde ‘Burası kötü bir hale getirilecek’ dediler. Bakanım ‘asla böyle birşey yok’ dedi. Bakanımız Salda Gölü’ne davet etti ve önceki ve şimdiki halini gösterdi. Gerçekten gördüm mutmain oldum bütün halkımızın da mutmain olmasını istiyorum. Çok güzel bir gelişim. Tebrik ediyorum. İnşallah bittikten sonraki halini de gelip görme imkanımızolur. Halkımız buraya geldiği zaman arabalarını artık gölün dibine kadar çekmeyecek. İhtiyaçlarını giderebilecekleri yemek yiyebilecekleri yerler olacak. Bakanımıza güveniyorum.” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan ziyareti sırasında bir de doğaya pelikan kuşu bıraktı. Erdoğan bununla ilgili “Çok güzel bir hayvan gerçekten. Bu özelliğini de burada keşfetmiş olduk. Böyle bir özelliği de var buranın.” dedi.

AKP’nin “Millet Bahçesi” yapmak istediği gölle ilgili Isparta İdare Mahkemesi, projenin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davayı yetki yönünden reddederek, dava dosyasının Ankara İdare Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermişti.