Erdoğan: Ankara'yı ancak iktidarla uyumlu olan belediye güzelleştirebilir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara adaylarını açıklayacağı tanıtım programı öncesi salon önünde toplananlara seslendi.

Erdoğan: Ankara'yı ancak iktidarla uyumlu olan belediye güzelleştirebilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenecek AKP Ankara Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Programı öncesi salon önünde toplananlara seslendi.

Erdoğan, “Devletimizi daha güçlü kılacağız. Başkentimizi daha güzel yapacağız. Bunu ancak iktidarla uyum içerisinde olan bir belediye gerçekleştirir. Onun için de bu yolda bunu başaracağız” diye konuştu.

Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nı inşallah Ankara’mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’da 25 adayımızın 3’ü Cumhur İttifakımızın gereği MHP’den, diğerleri partimizden” açıklamasında bulundu.

“ANKARA’YI ÇOK SEVDİK”

Erdoğan daha sonra adaylarını açıklamak üzere salona geçerek,  Tanıtım Programı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasının ağırlığını “icraat” anlatmaya yer verirken, CHP’ye de yüklendi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken seviyeyi düşürerek “Genel başkan yardımcıların sana dümdüz çakıyor.” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

2019’un ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz’un gazi şehri Ankara’yı selamlıyorum. İster atadan Ankaralı olsun ister başka şehirlerden gelsin Türkiye’nin başkentinde yaşama bahtiyarlığına erişen kardeşlerimi selamlıyorum. Gönlümüzü dünyanın neresine atarlarsa atsınlar sonun da döner dolaşır gelir Ankara’ya düşer. Şahsım için Rize ata yurdumdur, İstanbul hayata ve siyasete başladığım şehirdir. Son 17 yıldır zamanının önemli bölümünü burada geçiren biri olarak biz Ankara’yı çok sevdik, Ankara da bizi sevdi. 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmayacak. Ankara için en iyisini, en güzelini, en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Ankara başkentimizdir. Türkiye’yi dünyaya temsil eden şehirdir. Vitrinimizdir.

“ÇANKAYA’YI YENİMAHALLE’Yİ DE ALARAK DÖNÜŞÜM BAŞLATMAMIZ LAZIM”

AK Parti kurulduğu günden bu yana seçime hazır olan bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece adaylarımızı belirliyoruz. Aday adaylarımız oldu. İstişarelerimizi yaptık. İstişarelerimiz sonucunda biraz sonra size açıklayacağım isimleri belirledik.

Günün 24 saati, haftanın 7 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık bulunmayan, ulaşılamayan hiçbir ismin de AK Parti’de vekil, belediye başkanı, teşkilat yöneticisi olabilmesi mümkün değildir. Bu bağın koptuğu gün misyonumuzun bittiği gündür. Bu bağın lk günkü kadar sağlam olduğunu görüyoruz. Biliyoruz. Bunun için AK Parti her zaman seçime hazırdır diyoruz.

Şimdi Çankaya’yı görüyorum. Çankaya’yı almaya var mıyız? Yenimahalle’yi almaya var mıyız. Çankaya’yı da Yenimahalleyi de alarak yeni bir dönüşüm başlatmamız lazım.

Çankaya’ya gelenler hizmet veremediler. Çankaya’ya bakınca büyük içine bakınca hizmet rezalet.

Öyle bir ismi çıkardık ki, 5 dönem, 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış, bir ismi Ankara’dan büyükşehir belediye başkan adayı yaptık.

Unutmayınız, halis niyetle, samimiyetle çalışanı Allah da sever, kul da sever. Biz sizleri seviyoruz. Ankara 31 Mart seçimlerinde rekor bir oyla sandıkları patlatıyor muyuz? Ankara başkentimizin geleceğini belirlemek için birlikte kolları sıvıyor muyuz?

İktidara geldiğimizde Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet bu dört temel taş üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştim. Eğitimde ilk önce eğitimin altyapısı ile ilgili tıkanıklıkları gidermek için hamle başlattık. 1 milyon 32 bin kişi destek personeli ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapıyor. Derslik sayısını 578 bine, öğretmen sayısını 920 bine çıkardık.

Üniversite sayımızı 206’ya akademik personel sayısını 150 bine çıkardık. Üniversite öğrenci sayımızı 8milyona ulaştırdık. Talep eden her evladımıza yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldı. Lisans öğrencileri geldiğimizde ne alıyorlardı? 45 lira şimdi ne alıyorlar? 500 lira. Master öğrencileri 1000 lira, doktora öğrencileri 1500 lira.

Bay Kemal öğrencilerin kalacağı yurt yok diyor. Türkiye’de ne kadar yurt var haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada. Yurt yapımlarımız yine devam ediyor. Katsayı, okul katkı payı gibi engelleri ortadan kaldırarak her öğrencimizin yüksek öğrenime gelişini kolaylaştırdık. Önümüzdeki dönem için hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek olacaktır. Söz verdiğimiz 37 stadyumdan, 16 adedini tamamladık. Lisanslı sporcu sayısı 278 binden 8 milyon 360 bine çıkardık.

İmam Hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdik.

Ülkemizde en büyük reformları gerçekleştirdiğimiz alanların başında sağlık geliyor. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesinin dışında kalan yoktur.

Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilave ile 240 bine, sağlık çalışanı sayımızı 550 bin ilave ile 700 bine çıkardık. Doktor sayımızı 230 bine çıkardık. Ambulans sayımızı 618’den 5 bine çıkartarak, 112 acil istasyonu sayımızı 481’den 2 bin 700’e yükselterek her alanda ulaşılmasını sağladık.

“EN İYİ YARGI HİZMETİ İÇİN REFORMLARI HAYATA GEÇİRDİK”

Bay Kemal bunları yapamadı. Savaş Ay seni çok iyi anlattı. O dönem hastanelerde sefalet vardı. Ama şimdi hamdolsun hastanelerimiz modern, ileri teknoloji ile donatılmış vaziyette. Yakında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ni de hizmete açıyoruz. Adalet sistemimizi geçmişte en çok zarar gören kurumların başında geliyordu. En iyi yargı hizmetini verebilmek için pek çok reformu hayata geçirdik.

Adalet teşkilatımızın toplam perfonel sayısını 61 binden 143 bine çıkardık. İstinaf mahkemelerini hayata geçirerek, yargı ağı sistemini hayata geçirerek mahkemelerin sonuçlanma sürecini kısalttık. Vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık. Türkiye terör örgütleri ile çeteler ile uyuşturucu tüccarları ile tarihin en başarılı neticelerini bizim dönemimizde almıştır. PKK, PYD, DEAŞ hepsinin başını eziyoruz.

Ulaştırma ve altyapı AK Parti’nin en başarılı olduğu alanlardan biridir. Karayollarımızın üzerindeki tünel sayısını 361’e tünel uzunluğunu ise 50 km’den devralıp 413 km ilave ile 463’e yükselttik. Ankara, İstanbul, Konya, Eskişehir hatları şu anda hizmet veriyor.

Havayollarında kat ettiğimiz mesafe takdire şayandır. Gümüşhane, bayburt, Yozgat, Tokat, Rize-Artvin havalimanlarının yapımı devam ediyor.

2002 yılında 184 lira olan asgari ücreti 2020 liraya yükselttik. Tarım desteklerini 14.5 milyar liraya çıkardık.

Yıllardır hasretle beklenen Uzay Ajansımızı kurduk. 2002’de 1 milyar dolar savunma ve hacalık cirosu 6.7 milyar dolara ulaştı. Füzelerden elektronik haberleşme sistemlerine kadar savunma sanayimizin adımları devam ediyor.

“BAY KEMAL KENDİ MEŞRUİYETİNİ SORGULA”

Turgut Özal, CHP’nin en şifrelerini en iyi çözenlerden biridir. Özal, ‘CHP’yi biraz sıkıştırsan, Avrupalı dostlarına Türk devletini şikayet eder’ der. Bay Kemal hâlâ yapıyor.

Bay Kemal önce kendi partindeki meşruiyetini sorgula. Kendi genel başkan yardımcıların sana çakıyor. Nasıl çaktığını da görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya cesaret edemeyen, aday yaptığı kişiyi de partiden kazımak için her şeyi yapan bu zat bizi sorguluyor. Bunların kafasındaki tarafsızlık, tıpkı eskiden olduğu gibi Türkiye’yi şamar oğlanına çevirenler karşısında süklüm büklüm durmaktır.

ANKARA’NIN ‘İTTİFAK’ ADAYLARI

Erdoğan daha sonra da adayları açıkladı.

Akyurt: Hilal Ayık (Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı-mühendis)

Altındağ: Asım Balcı (Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri)

Ayaş: Burhan Demirbaş (Ayaş Belediye Başkanı)

Bala: Ahmet Buran (Bala KYK Müdürü)

Kapatby ReklamStore

Beypazarı: Tuncer Kaplan (Beypazarı Belediye Başkanı)

Çamlıdere: Hazım Caner Can (Çamlıdere Belediye Başkanı)

Çankaya: Amber Türkmen (TRT Radyo eski Daire Başkanı)

Çubuk: Baki Demirbaş (İlçe başkanı)

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi (Elmadağ Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı)

Evren: Hüsamettin Ünsal (Evren AK Parti İlçe Başkanı-müteahhit)

Güdül: Muzaffer Yalçın (Belediye Meclis Üyesi)

Haymana: Özdemir Turgut (Haymana Belediye Başkanı)

Kahramankazan: Serhat Oğuz (Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürü-öğretmen)

Kalecik: Duhan Kalkan (Avukat)

Keçiören: Turgut Altınok (Keçiören eski Belediye Başkanı)

Kızılcahamam: Süleyman Acar (Kızılcahamam İlçe Başkanı-mali müşavir)

Mamak: Murat Köse

Nallıhan: İsmail Öntaş (Nallıhan Belediye Başkanı)

Pursaklar: Ayhan Yılmaz (25. Dönem Ankara Milletvekili)

Sincan: Murat Ercan (Sincan Belediye Başkanı)

Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle: Veysel Tiryaki

AKP’nin aday göstermeyip, MHP’nin adayını destekleyeceği 3 ilçe:

Etimesgut: Enver Demirel

Gölbaşı: Ramazan Şimşek

Polatlı: Mürsel Yıldızkaya