Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Hoca’dan bir şey çıkmaz ama Babacan’a dikkat etmek lazım

Reklam

AKP’de uzun bir süredir parti yönetimiyle ayrı düşen ve yeni parti kuracağı belirtilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki üç ismin ihracı için düğmeye basılırken, kararın alınış sürecinde yaşananlara ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuyu kaleme aldığı “Davutoğlu hakkında ihraç kararı nasıl alındı?” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın aslında Davutoğlu’nu bir tercihe zorlamak istediğini ama Davutoğlu’nun aleyhte açıklamaları devam edince ihraç için karar aldığını belirtti. Karar için “Bu bir anlamda da Davutoğlu’nun kuracağı partiye erken doğum yaptırma hamlesi olarak değerlendiriliyor.” diyen Selvi “İhraç kararının alındığı MYK toplantısına baktım. Sadece zamanlama üzerinde durulmuş, Davutoğlu’nu savunan olmamış. Karar oybirliğiyle alınmış.” bilgisini verdi.

Kararın alınmasında Erdoğan’ın Davutoğlu’na rağmen Konya’da gördüğü ilginin etkili olduğunu belirten Selvi, bununla Ali Babacan ve Abdullah Gül için de emsal oluşturmasının amaçlandığına dikkat çekti.

Selvi’nin yazısında ilgili bölümün devamı şöyle:

“Abdullah Gül parti üyesi olmadığı, Ali Babacan da istifa ettiği için onlarla ilgili bir gündem yok. Zaten onlar da konuşmama siyaseti yaptıkları için bu aşamada şimşekleri üzerlerine çekmiyorlar. Yoksa Erdoğan’ın ilgi alanından çıkmış değiller. Hatta yeni parti işlerinin konuşulduğu zamanlarda Erdoğan’ın, “Hoca’dan bir şey çıkmaz ama Babacan’a dikkat etmek lazım” dediği söylenmişti.”

Bu haber en son değiştirildi 4 Eylül 2019 07:56 07:56

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam