Erdoğan'ın damadının şirketine 600 milyon liralık teşvik

Teşvik verilecek beş yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Şirketlerden biri Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar Makina. Teşvik tutarı 600 milyon lira...

Erdoğan'ın damadının şirketine 600 milyon liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana’da desteklenmesine karar verilen beş proje için toplam yatırım tutarının 14 milyar lira olduğunu belirterek, “Bu projelerle toplam 3 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. Bu yatırımlar hayata geçtiğinde dış ticaret açığının azaltılmasına yıllık 1,4 milyar dolar katkı yapacak” ifadelerini kullandı.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana’da desteklenmesine karar verilen beş yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakan Varank, beş proje için toplam yatırım tutarının 14 milyar lira olduğunu bildirdi. Varank, “Bu projelerle toplam 3 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. Bu yatırımlar hayata geçtiğinde dış ticaret açığının azaltılmasına yıllık 1,4 milyar dolar katkı yapacak” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN’IN DAMADININ İHA TESİSİNE TEŞVİK

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Baykar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından İstanbul’da toplam sabit yatırım tutarı 600 milyon lira olan insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi yatırımı gerçekleştirilecek.