Reklam
Kategoriler: İç Açı

Eygi’nin cenazesi: Erdoğan tabutunu omuzladı, Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanlı Pazar’ın planlayıcılarından Mehmet Şevket Eygi’nin cenazesine katılıp kısa bir konuşma yaptı.

12 Temmuz’da hayatını kaybeden Mehmed Şevket Eygi için Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Erdoğan’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

‘ESTETİK’TE ÇOK FARKLIYMIŞ

Erdoğan, namazın ardından yaptığı konuşmada, Eygi’yi ilk tanıdığı yerin Babıali’deki Bedir Yayınevi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Oradan tabii bugünlere. Kalemin yanında en önemli özelliklerinden bir tanesi de Mehmed Şevket Eygi Bey’in estetik anlayışıydı. Estetikte çok farklıydı ve Müslüman’ın estetiğine çok dikkat etmesini özel sohbetlerimizde de ifade ederdi. Hatta Büyükelçimiz ve şu anda yanımda, beraberimde olan yol arkadaşım İbrahim Kalın Bey’i son olarak yine kendisine gönderdiğimde, malum zengin bir kütüphanesi vardı ve kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bizim kütüphaneye hibe etti. Tabloları vesaire hepsini.”

Eygi’nin cenazesi daha sonra Erdoğan’ın ve Binali Yıldırım’ın da omuz vermesiyle cenaze aracına kadar taşındı. Mehmed Şevket Eygi’nin cenazesi, defnedilmek üzere Merkezefendi Mezarlığı’na götürüldü.

Gerici Eygi’nin cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da çelenk gönderdiği görüldü.

Bu haber en son değiştirildi 14 Temmuz 2019 00:04 00:04

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam