Reklam
Kategoriler: İç Açı

Gericilerden deprem nutukları

Reklam

İstanbul’da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğünde deprem sonrası gericilerin yaptığı açıklamalar daha önceki depremlerde yapılan akıl almaz açıklamaları aratmadı.

Son yaşanan depremin hemen ardından Show TV‘de yayımlanan “Zahide Yetiş’le” isimli sabah programında “Zulüm, zina ve zelzele üçlemesinin anlamı ne?” başlığında bir “tartışma” yürütüldü. Konuk olarak ilahiyatçı Mustafa Karataş’ın katıldığı ve deprem ile “zina” ve “zulüm” ilişkisi kurulan program izleyenleri hayrete düşürdü.

DEPREM, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE BAĞLANDI

Bir başka açıklama ise deprem ile İstanbul Sözleşmesi’ne yapılan vurgu ile tepki aldı. Zaman zaman ‘Siyaset Stratejisti’ sıfatıyla medyada görüşlerine yer verilen Sadi Özgül isimli kişi sosyal medya paylaşımında depremi kadın haklarına önemli kazanımlar getiren İstanbul Sözleşmesi’ne bağladı.

Özgül, Twitter hesabından “İstanbul Silivri açıkları 5,8 deprem oldu. Bu deprem İstanbul Sözleşmesini iptal edin ilahi uyarısı olabilir mi? Kesinlikle Evet. Rabbim, İstanbul Sözleşmesini iptal edin yoksa helak olursunuz diye uyarıyor!! Anlayıp, idrak edelim” diye yazdı.

ABD’YE DE BAĞLANDI

AKP’nin sosyal medyadaki sıkı trollerinden biri olan ve her fırsatta laiklik düşmanlığını kustuğu açıklamalarıyla bilinen Fatih Tezcan, depreme ilişkin “HARP Devri bitti, HAARP Devri başladı. ABD’ye boyun eğmedikçe daha çok sallanırız. Herşeye razıyız, yeterki geri adım atılmasın. Not: Komplo teorisi diyecek cahillerle uğraşamam. FETÖ İmamı Aydoğan Vatandaş’ın kitabı ‘aydınlatma’ için değil ‘eylemi üstlenmek ve gözdağı’ içindi.” ifadelerini kullandı.

CÜBBELİ YİNE SAHNEDE

17 Ağustos depremi sonrası “Mevla faiz ve zina yuvalarını vurdu” diyen Ahmet Mahmut Ünlü, şimdi de depremi önceden tahmin edemedikleri için bilim insanlarına ‘tepki’ göstererek, “Lüzumsuz işlerle uğraşıyorlar” ifadesini kullandı.

AKP destekli İsmailağa cemaatinin ‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen “medyatik” yüzü Ahmet Mahmut Ünlü, son “sohbet’inde bilim insanlarının depremin ne zaman olacağıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, “Diyorlar ki ‘en büyük teknoloji bile şu anda depremi önceden hesap edemiyor’. Niye o zaman aya çıkıyoruz diye hava atıyorsun bana? Niye Mars’ta su arıyorsunuz, Venüs’e Jüpiter’e gitmeye kalkıyorsunuz? Biraz yerin altına doğru gitseniz, şu sismik incelemeleri daha iyi becerseniz de… Sen gidip ‘Mars’ta su varmış, bir de içine girdim yüzdüm’ deyince benim cebime bir şey girmiyor. Ama burada sallandığım zaman kafama taş düşüyor. Onun için bana şunu depremi söylesen daha makbule geçerdi eey bilim adamları! Lüzumlu iş yapmazlar, elzem olmayan ne iş varsa yaparlar.” dedi.

“GÜNAHLA İLGİLİ OLABİLİR!”

Gerici Akit yazarı Abdurrahman Dilipak depremin ardından, “Deprem, sel, bazı hastalıklar alenen işlenen bazı günahlarla ilgili olabilir” ifadesini kullandı.

Dilipak yazısında, “Düşünüyorum da 28 Şubat’ta “Deprem bir ilahi ikazdır” dediği için yargılanan gazeteciler vardı. “Öyledir” demem ama öyle de olabilir! Riba, zulüm, zina, malın, paranın ve zamanın bereketini giderir. Deprem, sel başta, bazı hastalıklar aynı şekilde alenen işlenen bazı günahlarla da ilgili olabilir. Lût kavminin başına gelenleri biliyoruz. “Fil suresi” de bir başka ilahi cezadır.” diyerek konuyu kıyamet alametlerine bağladı.

İLK DEĞİL

Cübbeli’nin 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük Depremi sonrası sarf ettiği sözler ise akıllardan çıkmıyor. Cübbeli o dönem yaptığı konuşmasında depremde hayatını kaybedenler için insanlık dışı iddialarda bulunarak, “O gece ne oteller indi. Hep merkezlere vurdu, köylerde pek bir şey yok. 70 fahişe otelde çırılçıplak indi aşağıya. Çınarcık sahilleri, İzmit’te Adapazarı’ndaki fuhuş otelleri… Türkiye’deki faizin yüzde 80’i Adapazarı’nda. Fuhuş sektörü Yalova Çınarcık… Mevla nereyi vurdu? Faiz ve zina yuvalarını vurdu. Arada Müslümanlara da bir şey olmadı mı? Olur, eceli gelen şehit de olur. Birkaç Müslüman da tabi ölecek. Çıkmış köşe yazarı serseri, “Ey Allahım ona buna acımadın da çocuklara niye acımadın?” Bu ne gavurluk. O çocuk büyüseydi de ebedi cehenneme gitseydi daha mı iyi olacaktı?” demişti.

2011 yılında ise Erciş’te yaşanan Deprem sonrasında ortaya çıkan gericiler, yardım bekleyen halka “Depremin nedeni fuhuş” demişlerdi.

2017’de Ege’de meydana gelen depremden sonra ise gericilerin sosyal medyadaki paylaşımları hiç akıllardan çıkmadı. 6.3 büyüklüğündeki deprem sonrası gericiler Ege’yi “laik köpek” ilan ederek, “#bodrum da işlenen günahlara ne #deprem ne #sel ne de başka bir #afet temizler Kendinize gelin ey ümmeti müslüman!” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyalist Cumhuriyet gazetesi 139. sayısında yayımlanmıştır.

Bu haber en son değiştirildi 4 Ekim 2019 11:06 11:06

Reklam

Önceki Haberler

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57
Reklam